Nyheter

Ett år efter ögonskadan – nu spelar Marc Staal Stanley Cup-final

ANNONS

I mars 2013 fick Marc Staal ett slagskott på höger öga. Läkare sade till backen att han aldrig skulle återfå synen till 100 procent. Nu är Rangers-backen i Stanley Cup-final.
– Du lär dig uppskatta sporten och din hälsa mer än tidigare, säger 27-åringen till ESPN.

I början av den tredje perioden i en match mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers i mars förra året fick Rangers-backen Marc Staal ett slagskott i ögat. 27-åringen föll till isen och vände sig i plågor.

En vecka senare berättade läkare att backen inte aldrig skulle återfå synen till 100 procent.
– Det var förmodligen den jobbigaste dagen i mitt liv. Men för varje dag som gick blev jag bättre och jag såg mer. Kanske sex veckor efter det hade hänt var jag på isen igen och sköt mitt första skott. Då kände jag att ‘‘okej, jag kan fortfarande se och träffa pucken, jag går i rätt riktning’’, säger Staal till ESPN.

Nu, ett drygt år senare, spelar Staal sin första Stanley Cup-final i karriären.
– Du lär dig uppskatta sporten och din hälsa mer än tidigare. Att nu få chansen att spela i finalen, det blir inte bättre än så, säger Staal.

Och 27-åringens bror, Carolina-kaptenen Eric Staal, gläds åt sin lillebrors framgångar.
– Marc har hanterat detta oerhört bra och svarat på det ända sättet jag visste han skulle kunna göra. Det har varit kul att se honom lyckas. Jag hoppas han kan gå hela vägen, säger Eric Staal till ESPN.

Den här artikeln handlar om: