Rögle BK

Simon Olsson flyttar utomlands: ”Han är lite av en Zuccarello-typ”

ANNONS

Det blev ingen lycka under återkomsten till Rögle för Simon Olsson där han hade svårt att övertyga under säsongsavslutningen efter en stark säsong med Asplöven under merparten av säsongen.

För en tid sedan stod det klart att det inte blir någon fortsättning i Ängelholm och redan då flaggade Olsson för spel utomlands.
På onsdagen blev det klart att han kommer spela i Norge kommande säsong och har sajnat med Oslo-laget Lørenskog, som tillhört ligans bättre lag de senaste åren och var i final 2012.

Klubbens tränare Kenneth Larsen har haft kontakt med Dan Tangnes, norrmannen som tidigare tränat Olsson i Rögle, och han har gett goda vitsord.
– Enligt vad jag har klarat läsa mig till så, utan att lägga för mycket i den, verkar han vara lite av en Zuccarello-typ. En liten, ettrig, aggressiv spelare med spännande offensiva kvaliteter som inte är rätt för att gå i krig, säger Larsen till klubbens hemsida.

Han förklarar även att det är en spelare man räknar med ska göra en hel del poäng. Han blir på sätt och vis en ersättare till poänggiganten James Sixsmith, som nyligen blev klar för Södertälje.
– Det är klart. Detta är en spelare som ska leverera toppmatcherna och när saker och ting drar ihop sig.

– Utifrån rapporterna vi fått så är det inte svårt att dra paralleller (med Sixsmith). Det finns mycket talang i Simon och vi hoppas självklart att det slår ut för fullt när han kommer hit. Vi har stor tro på att vi får en spelare vi får mycket glädje av. Målsättningen är att han ska göra en kanonsäsong här och komma vidare till större ligor igen.

Och det är inte svårt att förstå parallellerna man gör mellan Olsson, Sixsmith och Zuccarello eftersom alla tre är relativt småvuxna spelare. Olsson mäter 1.70, Zuccarello 1.71 och Sixsmith 1.74.

I Lørenskog finns sedan tidigare mer eller mindre kända namn som Lars Erik Spets, Marius och Mats Trygg samt Steffen Thoresen. Man ser dessutom ut att få Kenny Corupe, som var norska ligans poängkung den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL