Nyheter

Stanley Cup-mästaren stannar i AIK: ”Topp fem-back i SHL”

ANNONS

AIK får till stora delar ett nytt lag kommande säsong, men på tisdagen blev det klart att den kanadensiske backen Jordan Hendry stannar i klubben.
– Hendry skulle vara en topp fem-back i SHL, så det känns fantastiskt att få in en så pass skicklig spelare, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Jordan Hendry anslöt till AIK alldeles innan kvalserien skulle till att starta tidigt i våras. Han var ombytt i samtliga tio matcher och noterades för ett mål och två assist. Nu står det klart att det blir ytterligare en säsong i klubben för den 30-årige backen, som spelade för tyska Straubing Tigers innan han flyttade till Stockholm.
– Hendry har redan bevisat att han är en stor ledare, både på och utanför isen. Dessutom kommer hans rutin kommer bli oerhört viktig för oss kommande säsong, säger Rudslätt.

Kanadensaren har 131 NHL-matcher bakom sig. 2010 var han med om att vinna Stanley Cup med Chicago Blackhawks efter att ha spelat 43 matcher för klubben i grundserien och ytterligare 15 i slutspelet. Hendry har även representerat Anaheim Ducks i NHL.
– Hendry kommer på många sätt vara en ledande spelare i detta lag. Han är en back som är oerhört bra defensivt, men som också har starka offensiva attribut, säger Daniel Rudslätt.

Med Jordan Hendry under kontrakt för kommande säsong har AIK åtta backar under A-lagskontrakt. På forwardssidan är det desto tunnare. Där har laget bara åtta spelare under kontrakt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM