Nyheter

Reducerat straff efter Rangersbusens domarknuff

ANNONS

Daniel Carcillos säsong är inte nödvändigtvis över. På tisdagen valde NHL att reducera New York Rangers-forwardens straff från tio matchers avstängning till sex matcher för armbågsknuffen mot linjemannen Scott Driscoll i konferensfinalen mot Montréal.

Det var i den tredje konferensfinalen mellan New York Rangers och Montréal Canadiens som det hettade till. Montréals Brandon Prust sänkte Rangers center Derek Stepan med en sen tackling som resulterade i en bruten käke för Stepan.

I efterdyningarna till tacklingen hamnade Rangers forward Daniel Carcillo i nävarna på linjemannen Scott Driscoll. I ett försök att komma loss riktade Carcillo en armbågsknuff mot Driscoll. Eftersom NHL tar väldigt allvarligt på alla former av våld riktat mot domare åkte Carcillo på en automatisk avstängning på tio matcher, en dom som han valde att överklaga.

På tisdagen beslutade sig NHL för att sänka straffet från tio till sex matchers avstängning. Det innebär att Carcillo fortfarande har chansen att spela i Stanley Cup-finalen. Eftersom han redan har avtjänat tre matchers avstängning innebär straffreduceringen att han kan göra comeback i den fjärde finalmatchen hemma i Madison Square Garden, förutsatt att han blir uttagen att spela.

Daniel Carcillo spelade Stanley Cup-final med Philadelphia Flyers mot Chicago Blackhawks 2010. I fjol tillhörde han Blackhawks när de tog hem bucklan. Då spelade han emellertid ingen av finalmatcherna mot Boston Bruins.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games