SHL

Modo värvar finsk doldis från AHL

ANNONS

Modo värvar från AHL och har gjort klart med finske doldisen Joonas Nättinen som tillhört Montréal de tre senaste säsongerna.
– Joonas är en bra hockeyspelare som behöver få utrymme att utvecklas. Det är precis vad han kommer att få i Modo Hockey, säger Modos general manager Per Svartvadet.

Modo har inte direkt slängt in nyförvärv på nyförvärv under våren. Men på tisdagen gjorde man klart med en finsk doldis från Montréals organisation, Joonas Nättinen.
– Publiken i Örnsköldsvik har alltid älskat finländska spelare – och finländska spelare har dessutom alltid lyckats bra här, säger Modos general manager Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Den 23-årige finländaren har inte direkt lyft under sina tre säsonger i Nordamerika. Han har bara svarat för 45 poäng (24+21) på 156 matcher i AHL och gjorde åtta mål och sju assist på 69 matcher den gångna säsongen.
– Joonas är en bra hockeyspelare som behöver få utrymme att utvecklas. Det är precis vad han kommer att få i Modo Hockey, säger Svartvadet.

Innan Nättinen stack över till Kanada som förstaårssenior 2011 hann han inte med att göra speciellt mycket väsen av sig i den finska ligan, där han spelade för Blues och HPK men aldrig riktigt tog någon fast plats under de tre säsonger han spelade i ligan.
Totalt blev det 58 matcher på vilka han svarade för blygsamma fem assist.

Däremot har Nättinen representerat Finland i U18-VM två gånger och U20-VM tre gånger. Han draftades av Montréal i tredje rundan 2009.

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games