Nyheter

Montréal hoppas på ny comeback

ANNONS

Montéal Canadiens är bara en förlust från att slås ut ur Stanley Cup-slutspelet. Men inför nattens match mot New York Rangers hoppas laget påbörja en liknande comeback som den mot Boston där Montréal vände ett 3-2-underläge i matcher till 4-3-vinst.

När Montréal Canadiens i kväll åker ut på isen hemma i Bell Centre är det vinna eller försvinna för det kanadensiska laget. Canadiens ligger under med 3-1 i matcher mot New York Rangers och en förlust skulle innebära att det är färdigspelat i årets Stanley Cup-slutspel.

Men Montréal hoppas kunna vända matchserien och laget blickar nu mot den vändning Canadiens gjorde mot Boston Bruins i slutspelet andra omgång där ett 3-2-underläge blev till vinst med 4-3 i matcher.
– Vi tröttade ut (Bostons) försvar med vår fart och forechecking. Vi måste bli bättre på det och jag tycker att vi blivit bättre på det under tiden (matchserien mot New York Rangers) pågått, säger Canadiens lagkapten Brian Gionta, till Canadian Press.

Montréal har en viss historia av att komma tillbaka från svåra underläge. 2010 besegrades Washington Capitals med 4-3 i matcher efter att Canadiens legat under med 3-1. Och Gionta hämtar även inspiration från årets Stanley Cup-slutspel.
– Ett par lag har kunnat göra det i år, Kings och Rangers. Så det är inte något som inte kan göras och med det laget vi har tror vi att vi kan göra det, säger Gionta.

I den första rundan besegrade Los Angeles Kings Kalifornien-rivalen San José Sharks med 4-3 i matcher efter laget hamnat i ett 3-0-underläge. Rangers besegrade Pittsburgh Penguins i den andra rundan efter att ha legat under med 3-1 i matcher.

New York vann den fjärde matchen i förlängningen efter att Montréal lyckats kvittera matchen i den tredje perioden. Men trots den tunga förlusten har laget inte gett upp hoppet, menar Tomas Plekanec.
– Det är inte över. Jag såg inte en enda spelare som nere efter matchen, säger forwarden till Canadian Press.

Nattens match startar 02.00 svensk tid.

Den här artikeln handlar om: