Tyska ligan

”Likets” nya utmaning – ett europeiskt äventyr

ANNONS

Efter sex år i HV71 fick Johan Lindström beskedet att hans kontrakt inte skulle förnyas. Nu letar forwarden efter ett äventyr ute i Europa innan han avrundar karriären.
– Vi har kikat på länder som Österrike, Frankrike och Tyskland, säger 35-åringen till hockeysverige.se.

HV71 upplevde sin värsta säsong på år och dar. Under hösten var läget så akut att klubben tvingades göra en kostsam jättesatsning på nya spelare för att inte sjunka för långt ned i bottenträsket. Det gav utdelning. Laget undvek inte bara kvalserien, man lyckades dessutom ta sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut Leksand i Play-in.

Även om säsongen inte blev den katastrof många befarade under hösten skedde det naturligtvis en hel del förändringar när slutspelet var över. Sportchefen Fredrik Stillman lämnade sitt jobb och ersattes med Johan Hult och Johan Davidsson medan Peter Ekelund tog över jobbet som general manager efter Ola Thorwalls.

På spelarsidan skedde också flera förändringar. En av spelarna som informerades om att han inte skulle bli kvar i klubben var Jönköpingskillen Johan ”Liket” Lindström, som hade varit HV trogen sedan 2008 och blivit svensk mästare två gånger om med klubben. Beskedet kom inte som någon överraskning för 35-åringen, som beskriver säsongen som ”den sämsta jag har haft i elitserien”.
– Det hade jag hunnit räkna ut själv, så det var ingen surprise, säger han till hockeysverige.se.
– Det är svårt att säga varför det gick fel, men det är väl en kombination av många saker. Dåligt med istid, en tillbakadragen roll och dåligt självförtroende samtidigt som det gick ganska dåligt för laget.

”DET HAR BLIVIT SÄMRE PENGAR UTE I EUROPA”

Lindström gjorde bara ett mål och en assist på 54 matcher innan han bidrog med två mål på sju matcher i Play-in och slutspel. När han nu känner sig klar med SHL vill han ta tillfället i akt att vidga sina vyer innan karriären är över.
– Just nu försöker jag hitta något i Europa, ett nytt äventyr för mig och för familjen. Det skulle vara kul att åka ut och testa något nytt efter att ha spelat i Sverige hela karriären, säger ”Liket”.

Tittar du på något speciellt land?
– En spelare som jag får titta på vad som helst (skratt). Men vi har kikat lite på länder som Österrike, Frankrike och Tyskland. Jag har vänner som har spelat i Frankrike, både Viktor Wallin och ”Tuppen” (David Fredriksson) har varit där och i Tyskland finns ju ”Falken” (Andreas Falk), så jag har fått lite tips och råd från dem.
– Men det måste kännas rätt också och det måste vara lite pengar för att det ska fungera med familjen. Jag vet ju att det har blivit sämre med pengar ute i Europa också. Om det inte funkar får jag söka ett riktigt jobb, höll jag på att säga (skratt).

Johan Lindström känner att han har mer hockey i sig och har bestämt sig för att satsa vidare en säsong till om han bara hittar en vettig klubbadress.
– Kroppen känns kanon, den håller nog några år till. Men motivationen måste vara topp också för att det ska funka. Sommarträningen blir ju inte roligare med åren.

Ett annat alternativ är att sluta cirkeln med spel i moderklubben HC Dalen, som gick upp i division 1 tidigare i våras.
– Nu har jag bara varit inställd på spel utomlands, men visst finns det i bakhuvudet också. Hittar jag inget bra är det naturligtvis ett alternativ. Jag får ta sommaren och se vad som händer.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL