Västerås IK

Lägger av – efter elva raka säsonger i moderklubben

ANNONS

Efter elva raka säsonger i Västerås allsvenska lag väljer Andreas Lindh att lägga av med hockeyn. Ett väntat beslut som lokaltidningen vlt.se skrivit om redan för över en månad sedan, även om det då dementerades av veteranbacken själv.

Men igår kväll blev det officiellt att 36-åringen lägger av.
– Det är något som växer fram, det är inte så att jag vaknade upp och insåg att jag skulle lägga av. Det är många olika faktorer som spelat in, säger han till vik.se där han även kommer med den avslöjande nyheten att man inte blir yngre.

Lindh har Västerås som moderklubb och spelade för klubben fram till 1997. Då var han, med liten marginal, med och spelade med klubben i Elitserien.
Därefter spelade han en säsong för Kumla, fyra för Södertälje och en för Hammarby innan han återvände till Västerås 2003 och avslutade karriären med elva raka säsonger.
– Just nu klipper jag helt med hockeyn, jag satsar på mitt civila jobb och familj naturligtvis. Jag har alltid gillat träning och skulle kanske kunna hjälpa till med fysbiten någon gång. Jag kommer att fortsätta träna på egen hand, säger han vidare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM