Nyheter

VIDEO: Ilska i Rangers efter förre lagkamratens sena tackling

ANNONS

För två år sedan var Brandon Prust en av de mest populära spelarna i New York Rangers omklädningsrum. Det är han inte längre. Den agiterande forwarden, som skrev på för Montréal Canadiens som free agent inför förra säsongen, har hunnit göra sig synnerligen ogillad under de tre första matcherna i konferensfinalen.

Efter att ha anklagat Chris Kreider för att ha skadat Carey Price med flit efter vid deras kollision i den första matchen delade Brandon Prust själv ut en tveksam smäll i nattens match. Tidigt i första perioden knockade han Derek Stepan med en sen tackling som tvingade Rangerscentern att lämna matchen i några minuter. Själv kom Prust undan med utan bestraffning, något som irriterade Rangers coach Alain Vigneault.
– Vi tittade på tacklingen och ja, domarna missade den, sade Vigneault på presskonferensen efter matchen.

 

Rangers buse Daniel Carcillo försökte hämnas på Prust genom att vräka in honom i sargen på ett våldsamt sätt varpå Derek Dorsett utmanade Montréalforwarden på en fajt. Medan den pågick brottades Carcillo med en linjedomare för att försöka komma loss och blanda sig i slagsmålet. Det resulterade i ett matchstraff för Carcillo.
– Så kan han naturligtvis inte göra, men vi får låta ligan sköta det där, sade Alain Vigneault om Carcillos uppträdande.
– Hade domarna tagit en utvisning på Prust (för tacklingen på Stepan) tror jag inte något av det där hade hänt, men det är ingenting vi kan göra åt det nu.

 

Enligt TSN:s Darren Dreger riskerar Daniel Carcillo avstängning för sitt agerande gentemot linjemannen. En som tycker att Brandon Prust är den som borde ligga bra till för en avstängning är Derek Stepan.
– Det var en ful tackling. Jag hoppas verkligen att ligan tar en titt på den, säger Stepan till ESPN New Yorks Katie Strang.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games