Ottawa

VM-succén kan vara förlorad till KHL

ANNONS

Frankrike har varit ett stort utropstecken i årets VM-turnering och bland lagets spelare har forwarden Stéphane Da Costa stuckit ut med sex mål och nio poäng på sju matcher. 24-åringen har tillhört Ottawa Senators de tre senaste säsongerna, men har haft svårt att etablera sig i NHL. Efter VM-succén kan han nu vara förlorad till KHL för Senators.

I en intervju med TSN 1280 säger Ottawa Senators assisterande general manager Pierre Dorion att det blir tufft att behålla den franske forwarden.
– Vi skulle vilja behålla honom, men det måste vara vettigt för båda parter. det är ingen hemlighet att KHL erbjuder honom stora pengar och det är upp till ”Steph” om han vill fullfölja sin NHL-dröm eller inte, säger Dorion.
– Jag tycker att vi har erbjudit honom ett väldigt rättvist avtal och det tycker Bryan Murray (general managern) också. Jag tror att hans agent känner samma sak och vi får se var det tar vägen nu.

Stéphane Da Costa skrev på för Ottawa Senators som free agent 2011 efter två produktiva säsonger på Merrimack College. Sedan dess har han gjort sju mål och totalt elva poäng på 47 NHL-matcher samt 132 poäng (44+88) på 159 AHL-matcher med Binghamton Senators.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM