Nyheter

Tråffy-hjälte blir nya KHL-lagets första utlänning

ANNONS

Max Wärn har fått sitt stora genombrott i den finska hockeyn under säsongen efter att ha varit med i ligan under en längre tid.
På onsdagen fick han också omgående betalt för sin starka säsong och har skrivit på för nybildade KHL-klubben från OS-staden Sotji och blir klubbens första utländska spelare genom tiderna.

25-åringen bekräftade själv nyheten på Twitter på onsdagskvällen.

Wärn har spelat för Jyp de två senaste säsongerna och gick från att göra tolv poäng ifjol till att svara för 35 poäng (14+21) på 60 matcher den gångna säsongen, vilket gjorde honom till lagets tredje bästa poängplockare.

Wärn hade dessutom en betydande del i att Jyp vann European Trophy i december. Han sköt 3-0-målet i gruppspelsmatchen mot Djurgården där man vann med 3-1 och gjorde sedan 1-0-målet i finalen mot Färjestad där Jyp vann med 2-1.

Sotji-laget har sedan tidigare gjort klart med Andrej PervysjinArtiom Krjukov, Timofej Sjisjkanov, Andrej Plechanov, Nikita Sjtjitov och Aleksej Volkov som alla spelade i KHL den gångna säsongen och har tidigare uppgetts komma att tränas av förre FBK-guldhjälten Vjatjeslav Butsajev.

I mitten av juni kommer ligan hålla en expansionsdraft för Sotji och nykomlingarna Lada där klubbarna får välja utvalda spelare från övriga ryska KHL-klubbar. Det hela kommer pågå i fem rundor och Sotji väljer fyra spelare per runda och Lada, som hämtats upp från andraligan VHL, väljer en.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL