VM 2014

VIDEO: Här räddar domaren vitrysk slutspelsplats

ANNONS

Vitryssland är klara för kvartsfinal i hemmaturneringen i Minsk. Man vann den näst sista gruppspelsmatchen mot Lettland och säkrade därmed biljetten till slutspelet utan att behöva vinna mot Ryssland på tisdagen.

Man hade även god hjälp av domarna i matchen som valde att döma bort en lettisk kvittering när man spelade sex mot fyra i slutminuten och Kaspars Daugaviņš tryckte upp en puck i krysset som domarna valde att döma bort för att Gints Meija påståtts ha stört målvakten framför mål.

Målet skulle betytt 2-2 och gett Lettland möjligheten att via en övertidsseger kunna säkra kvartsfinalbiljett. Nu vann Vitryssland med 3-1 och säkrade platsen istället.
– Det verkade som att han (domaren) ville ut och ta sig till en bar. De lär väl döpa en gata efter honom, sade lettiske förbundskaptenen Ted Nolan efter matchen.

Lettland å sin sida har fortfarande chansen att nå kvartsfinal – på Finlands bekostnad. Man behöver ta två poäng mot avsågade Schweiz i sin sista gruppspelsmatch imorgon för att säkra den sista kvartsfinalbiljetten.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games