Videocenter

Festen kom av sig – Montréal utklassat och utbuat

ANNONS

Det var upplagt för fest i Montréal när Canadiens gjorde sitt första framträdande i konferensfinalen sedan 2010.New York Rangers tystade dock snabbt Bell Centre och i stället för jubel möttes Montréal av burop sedan man förnedrats med hela 7-2.
– Vi var inte redo att tävla, säger Canadiens coach Michel Therrien.

New York Rangers behövde inte många minuter innan man hade tystat publiken i Bell Centre i Montréals första konferensfinal sedan 2010. Redan efter knappa fem minuter satte Montréalsonen Martin St-Louis för gästerna, fint framspelad av Dominic Moore, och Mats Zuccarello fyllde på med 2-0-målet strax därefter.

Montréal kom visserligen tillbaka starkt och pressade tillbaka Rangers i den andra perioden. René Bourque fixade en reducering, men närmare än så kom man aldrig. Henrik Lundqvist var briljant i bortakassen och såg med sitt storspel till hålla Blueshirts i ledningen. När sedan Chris Kreider och Brad Richards inom loppet av 49 sekunder i slutet på mittenakten såg till att gästerna gick från 2-1 till 4-1 var matchen avgjord.

PRICE UTBYTT INFÖR TREDJE PERIODEN

Lagom till starten av den tredje perioden hade Montréals coach Michel Therrien valt att byta ut förstakeepern Carey Price till förmån för Peter Budaj, detta efter att kanadensaren endast stoppat 16 av 20 skott.
– Jag plockade ut Carey för att skydda honom. Detta då vi inte spelade bra framför honom, säger Canadiens coach Michel Therrien på presskonferensen efter matchen.

Om Therrien hade hoppats på att målvaktsbytet skulle bli en injektion för laget kom han dock snabbt på andra tankar. Under en kväll där precis allt studsade rätt för Rangers lyckades Manhattanlaget pricka in tre mål i powerplay inom loppet av drygt tre minuter under inledningen av slutperioden, en spelform man annars haft problem i. Som inte det vore glädjande nog fick dessutom storstjärnan Rick Nash slut på sin långa måltorka när han i sin 15:e match i det här slutspelet sköt sitt första mål fram till 7-1.

”VI BLEV UTSKÅPADE ÖVER HELA BANAN”

Slutsiffrorna skrevs till sist till 7-2 och de Montréalfans som inte redan hade lämnat arenan buade ut sitt lag vid slutsignalen. Något som Canadiens spelare och ledare hade fullförståelse för med tanke på insatsen.
– Vi var inte redo att tävla, säger Therrien och får medhåll från P.K. Subban:
– Jag kommer inte lägga någon längre tid på att analysera vad som gick fel i den här matchen då vi helt enkelt inte gjorde tillräckligt för att vinna. Vi gjorde helt enkelt inte det, säger Subban till Sportsnet.
– Vi blev utskåpade över hela banan, lägger René Bourque till.

Andra mötet i den här matchserien går av stapeln på måndag, lita på att ett heltaggat och uppretat Montréal kommer ut till den matchen. Innan det är dags för nedsläpp där så ska dock hela Rangers trupp närvara vid Martin St-Louis mammas begravning under morgondagen, ett tydligt tecken på hur enade Manhattanlaget nu står som grupp.

Montréal – New York Rangers 2-7 (0-2, 1-2, 1-3)
Montréal:
René Bourque (5), Lars Eller (5).
NY Rangers: Martin St-Louis (4), Mats Zuccarello (4), Chris Kreider (2), Brad Richards (5), Ryan McDonagh (2), Derek Stepan (3), Rick Nash (1).
NY Rangers leder med 1-0 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om: