Nyheter

Backveteranen blir kvar i Uppsala

ANNONS

Almtuna får behålla en av sina nyckelpjäser även över kommande säsong. Trotjänaren och backveteranen Fredrik Sandgren har nämligen förlängt sitt kontrakt med klubben och stannar i Uppsala trots flera andra erbjudanden.
– Fredrik har ett stort hjärta för föreningen och han betyder mycket för laget både som spelare och för gruppen vid sidan av isen, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

Fredrik Sandgren har varit en av Almtunas stöttepelare de senaste säsongerna och blir det även kommande år. Detta står klart sedan backveteranen förlängt sitt kontrakt och gör sig redo för sin sjätte raka säsong i Uppsala.
– Jag är riktigt glad att han valt att stanna hos oss trots att han fick flera för honom bra bud från andra klubbar. Fredrik har ett stort hjärta för föreningen och han betyder mycket för laget både som spelare och för gruppen vid sidan av isen, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

Sandgren är en erkänt skicklig tvåvägsback som legat stadigt runt 20 poäng i offensiv produktion under åren i Almtuna. Den gångna säsongen svarade han för fem mål och 17 assist på 50 matcher och var med det fyra i lagets interna poängliga.

”TROR VI HAR NÅGOT BRA PÅ GÅNG”

31-åringen, som avslutade årets säsong med en kortare lånesejour i Björklöven, är glad över att få fortsätta sin resa med klubben som han nu blivit en ledargestalt i.
– Det stämmer att jag hade en del andra anbud men för mig var Almtuna hela tiden förstavalet. Jag och familjen trivs i Uppsala och Almtuna och jag tror att vi har något bra på gång.
– Vi spelade bra efter den lite sämre inledningen och kan vi nu börja bättre än förra säsongen så kan det bli riktigt bra, säger Sandgren.

Kontraktet med Sandgren är skrivet på ett år och i och med den kontrakteringen har nu Almtuna endast några få pusselbitar kvar innan lagbygget inför nästa år är färdigkonstruerat.
– Ett lagbygge är aldrig helt klart men just nu ligger fokus på att lösa målvaktsbiten främst. Möjligen kan det också tillkomma max en eller två utespelare till, avslutar Danielsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM