Nyheter

Byter LHC mot AIK: ”Vi har bra chanser att nå SHL”

ANNONS

AIK gjorde på fredagen klart med en ny back till sin kommande satsning och också sitt första nyförvärv som spelade SHL-hockey förra säsongen.
Det handlar om Linköpings back Albin Lorentzon som för dryga månaden sedan fick beskedet att han inte kommer spela vidare i LHC.
– En stark och fysisk back som är skicklig i egen zon. Vi har stora förhoppningar att Albin ska utvecklas med ännu större ansvar i AIK. Hans erfarenhet kommer bli viktig framöver, säger sportchefen Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.

Den defensive 28-åringen sköt två mål och en assist för LHC den gångna säsongen i SHL. Säsongen var hans tredje raka i ligan sedan han anslöt från allsvenskt spel med Örebro.
– Vi har bra chanser att nå SHL. Jag är övertygad om att vi får ihop ett bra och hungrigt gäng, säger backen om AIK:s nysatsning.

AIK skrev på fredagen även kontrakt med egna backen Theodor Lennström, som är en egen produkt och fick prova på en hel del SHL-hockey under gångna säsongen och sköt ett mål och två assist på 26 matcher.
– Teddan visade  stor potential den gångna säsongen. Vi tror givetvis att han kommer att ta ytterligare steg i HockeyAllsvenskan, säger Rudslätt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM