Nyheter

Svenskarna bakom Boston-seger och matchboll

ANNONS

Boston har spelat till sig matchboll mot Montréal. Carl Söderberg och Loui Eriksson låg bakom det mesta offensivt när man vann med 4-2 i nattens hemmamatch.
– Förra matchen kom han (tredjelänken i kedjan, Matt Fraser) in och gjorde mål för oss och fick igång oss också, nu var det min och Louis tur, säger Carl Söderberg om hur viktigt Frasers OT-mål i senaste matchen var för kedjan.

Carl Söderberg har haft en stark första säsong i NHL, men han hade ”bara” svarat för tre assist på nio mållösa matcher i slutspelet. Fram till i natt.
I natt var han isens främste när Boston tog sig fram i 3-2-ledning i matcher mot Montréal efter 4-2 hemma i TD Garden.

Det var Söderberg och Loui Eriksson, lagets andra svensk, som låg bakom det mesta offensivt i matchen. Även Eriksson hade ”bara” tre poäng (1+2) från de nio första matcherna med sig.

Nu slog man till för fem poäng tillsammans i den här matchen. Eriksson assisterade Söderberg till matchens första och första periodens enda mål och Söderberg fanns sedan med i förarbetet till Erikssons 4-1-mål som stängde matchen definitivt med sex minuter kvar att spela.
– Han är en målskytt, absolut. Och vi har inte gjort mål. Förra matchen kom han in och gjorde mål för oss och fick igång oss också, nu var det min och Louis tur, säger Söderberg till AP om tredjelänken i kedjan – Matt Fraser – som var den som avgjorde den fjärde kvartsfinalen med sitt OT-mål.

Däremellan hann Söderberg med att ha assist på Reilly Smiths 2-0-mål direkt i inledningen av andra perioden, där Boston gjord ett ryck med två mål på 32 sekunder.
Jarome Iginla sköt sitt fjärde slutspelsmål när han gjorde 3-0 direkt där efter.
Båda målen kom när Tomáš Plekanec satt utvisad i två olika omgångar.
Tjecken åkte ur i slutet av första perioden och åkte sedan ut igen bara 26 sekunder efter 2-0-målet.

En sekvens i matchen som tvivelsutan kom att bli matchavgörande.
– Jag tycker inte att vårat powerplay var effektivt i första perioden. Vi snackade lite om att öka intensiteten efter första perioden. Sen kom vi ut och gjorde de där två målen och powerplayspelet var enormt., säger coachen Claude Julien.

Carl Söderberg utsågs till matchens första stjärna. Loui Eriksson till tredje. Mellan sig hade svenskarna en på nytt storspelande Tuukka Rask som stoppade 31 skott.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM