VM 2014

Första ”riktiga” VM-segern – på tretton år

ANNONS

Storskräll i premiären och seger mot Kanada. Men i andra matchen blev det förlust mot nykomlingen Italien för fransk del. Daniel Bellissimo spelade starkt i italienska kassen och stoppade 28 skott.
– Jag tyckte vi spelade bra igår, men visste att vi behövde komma ut hårdare idag och killarna kom ut bra och gjorde vad de skulle, säger Daniel Bellissimo till TV4.

Frankrike öppnade VM med en jätteskräll och slog Kanada med 3-2 efter straffar i premiären i fredags.
Förväntningarna på laget inför andra matchen mot nykomlingen Italien var därmed förstås stora och möjligheterna att öppna med två raka segrar var goda.

Men så blev det aldrig. Efter knallen föll man mot nykomlingen med 1-2 vilket innebar Italiens första fullpoängare i A-VM:s ordinarie gruppspelsfas sedan 2001. Däremellan har man vunnit tre matcher på ordinarie tid i nedflyttningsgrupp samt en vunnit en match efter förlängning i den ordinarie gruppspelsfasen (2012 mot Danmark).
– Jag tyckte vi spelade bra igår, men visste att vi behövde komma ut hårdare idag och killarna kom ut bra och gjorde vad de skulle. Vi jobbade hårt, säger Daniel Bellissimo till TV4 om segern efter 0-3-förlusten mot Norge igår.

Markus Gander från EBEL-mästarna Bolzano skickade in segermålet med 58 sekunder kvar sedan han fått tag i en retur efter en bra inbrytning från kanten från Daniel Tudin.
– Vi förlorade matchen i sista minuten. Det är surt så klart, säger Pierre-Édouard Bellemare till TV4 och fick därefter den kanske inte fullt logiska frågan om man skulle vinna tio gånger av tio om man mötte Italien.

– Uppenbarligen inte, svarade fransmannen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games