Nyheter

Uppkallad från AHL – blev stor övertidshjälte

ANNONS

Stanley Cup-slutspelet föder de mest osannolika hjältarna. Som Matt Fraser till exempel. I går uppkallad från AHL av Boston Bruins – i natt övertidshjälte när serien mot Montréal Canadiens utjämnades till 2-2 i matcher.
– Ord kan inte ens beskriva den här känslan, säger 23-åringen efter att ha skjutit matchens enda mål.

Boston Bruins klev in i Bell Centre med ryggen mot väggen i natt. Förlust mot Montréal Canadiens skulle innebära att de återvände hem till Massachusetts med 1-3 i matcher och en lång uppförsbacke framför sig.

Det blev också en oviss, tätt och särdeles jämn match som utvecklades till en målvaktskamp mellan hemmalagets Carey Price och gästernas Tuukka Rask. Price hade lyckats bäst i serien så här långt, men i natt fick han se Rask kvittera både målvaktskampen och serien genom att stoppa 33 skott och hålla sin andra slutspelsnolla.

Avgörandet kom i form av matchens enda mål 79 sekunder in i förlängningen. Och det var en av isens minst kända spelare som blev den osannolika hjälten för Bruins. Matt Fraser, 23, som kom till Bruins från Dallas Stars tillsammans med Loui Eriksson och Reilly Smith i Tyler Seguin-trejden, hade blivit uppkallad från AHL inför matchen eftersom det var oklart om Carl Söderberg skulle kunna spela. Nu kom Söderberg till spel och i stället tog Fraser Jordan Carons plats i laguppställningen när han begick sin slutspelsdebut.

FÖRARBETE AV CARL SÖDERBERG

När segermålet kom var det efter en rörig situation fram Montréals kasse där Fraser ryckte sig loss från Douglas Murrays bevakning och slog in pucken. Paradoxalt nog efter förarbete av Carl Söderberg.
– Ord kan inte ens beskriva den här känslan. Jag vet inte ens hur jag ska börja förklara det där. Det är något som jag önskar att varje grabb skulle få känna, säger Matt Fraser till nhl.com.
– Jag önskar att jag kunde minnas det, för allt hände i ett töcken. Pucken hamnade bakom kassen och studsade fram. Jag försökte bara få tag på den och lyckades slå in den.

Matt Fraser har genom karriären gjort sig känd som en målgörare. Efter att ha gått orörd genom draften skrev han kontrakt med Dallas Stars som free agent 2010. Han gjorde två raka 30-målssäsonger i WHL med Kootenay Ice innan han kom till AHL och Texas Stars där han också gjorde två raka säsonger med 30 mål eller fler innan det blev 20 fullträffar på 43 matcher för Providence Bruins i år efter förra sommarens trejd.
– Som ni kan höra på min röst är jag rätt upprymd. Jag har knappt kunnat sova i dag och jag tror att jag får svårt att sova i natt. Samtidigt måste man behålla perspektivet, det här var bara en match. Vi utjämnade serien. Nu måste vi åka tillbaka till Boston och bjuda på samma insats, säger Fraser.

Utöver Carl Söderberg befann sig Loui Eriksson på isen när avgörandet föll. Han hade 19.32 i speltid medan Söderberg spelade 18.32. Douglas Murray spelade 13.56 i sin andra slutspelsmatch efter att ha tagits till nåder av coachen Michel Therrien.

Match fem spelas i TD Garden natten mot söndag.

Montréal – Boston 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Boston:
Matt Fraser (1) (Carl Söderberg).
Serien är oavgjord, 2-2 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM