VM 2014

Stjärnan nobbade VM – nu kan han stängas av

ANNONS

Det kan bli ett kostsamt efterspel för Sergej Moziakin, KHL-stjärnan som valde att rata VM-spel för att han var mentalt och fysiskt ur slag efter Gagarin Cup-titeln med Magnitogorsk.
– En spelare som inte kommer (till landslaget när man kallar) ska bestraffas. Det kanske blir åtta-nio matcher som han inte kommer få spela nästa säsong, säger förbundsordföranden Vladislav Tretiak som kommer kräva in ”bevis” för att Moziakin är skadad nog.

Sergej Moziakin valde att tacka nej till VM-spel för Ryssland igår. Efter att han vid 33 års ålder vunnit sitt första klubblagsmästerskap någonsin kände han sig mentalt sliten samtidigt som han dras med en knäskada.
– Med tanke på det tror jag inte att jag kan spela för landslaget med full styrka och i en så viktig turnering som VM måste man vara hundra procent redo och insikten att jag inte är det tvingar mig att tacka nej till VM, förklarade sig Moziakin för nyhetsbyrån Itar-Tass igår.

Men efterspelet kan bli hårt för stjärnan som vann poängligan i både KHL och dess slutspel under säsongen.
Ryska förbundet hotar med att stänga av honom från spel. Uppgifter som började spånas i redan under gårdagen, men som konkretiserats under onsdagen.
– Generellt sett har ingen någonsin vägrat (spela i landslaget). Ovetjkin kommer alltid. Med Moziakin vet vi inte riktigt hur det blir ännu, eftersom vi måste få en medicinsk rapport, säger förbundsordföranden Vladislav Tretiak till sportfm.ru.

Tretiak säger att det var meningen att Moziakin skulle ansluta till landslaget och låta deras läkare göra undersökningen, men att han inte varit på plats.
– Moziakin är en bra spelare, men regler är regler och han skulle dykt upp här. Förmodligen kommer vi kräva in ett läkarintyg och måste ta reda på varför han inte kom till samlingen, säger Tretiak vidare.

Och skulle det visa sig att Moziakin inte är ”tillräckligt skadad” för att kunna spela VM, ja, då väntar troligen en avstängning för honom.
– Detta är internationella sanktioner. De fungerar över hela världen. En spelare som inte kommer (till landslaget när man kallar) ska bestraffas. Det kanske blir åtta-nio matcher som han inte kommer få spela nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM