VM 2014

Chocken: Superstjärnan tvingas avstå VM-spel

ANNONS

Det blir inget VM-spel för Sergej Moziakin i Minsk. Efter att ha vilat ut efter Gagarin Cup-titeln och hoppats bli kvitt den utmattning och knäproblem han känt av tvingades han på tisdagen tacka nej.
– KHL-slutspelet har har gjort mig ordentligt utmattad både fysiskt och mentalt och gamla skador har också gjort sig gällande. Med tanke på det tror jag inte att jag kan spela för landslaget med full styrka, säger Sergej Moziakin till Itar-Tass.

På måndagen var han fortsatt försiktigt positiv till spel i VM, trots krämpor efter säsongen.
Men på tisdagen valde KHL-giganten Sergej Moziakin att tacka nej till VM-spel.
– Jag vill tacka tränare och ledning för inbjudan till spel för mitt hemland, jag är alltid stolt över att vara med där. Det är som en familj. Men KHL-slutspelet har har gjort mig ordentligt utmattad både fysiskt och mentalt och gamla skador har också gjort sig gällande. Med tanke på det tror jag inte att jag kan spela för landslaget med full styrka och i en så viktig turnering som VM måste man vara hundra procent redo och insikten att jag inte är det tvingar mig att tacka nej till VM, säger Moziakin till nyhetsbyrån Itar-Tass.

Moziakin sköt 33 poäng på 21 slutspelsmatcher och krossade det tidigare poängrekordet i slutspelet med elva poängs marginal och vann vid 31

Det är i första hand en knäskada som Moziakin dragits med som gör att han inte kan spela. Han kommer inom kort att åka till Tyskland för att låta specialister se över problemet.

Enligt vice presidenten i hans klubb Magnitogorsk, Gennadij Velitjkin, är det inte klubben som valt att stoppa honom, utan han själv.
– Vi ville verkligen att han skulle spela VM eftersom Sergej tycker att VM är viktigt att spela, så ville vi att han skulle få den belöningen. Det är en kombination av känslomässig utmattning och hans fysiska status. Hade det bara rört sig om det ena eller det andra är det möjligt att hade kunnat spela ändå, men när det är en kombination blir det problematiskt, säger han till R-Sport.

Moziakin skulle äntligen få sin stora chans att glänsa i en VM-turnering efter i sina tidigare VM-turneringar oftast skickats långt bak i rangordningen när namn som Ovetjkin, Kovaltjuk, Radulov, Siomin, Malkin och Datsiuk varit med och delat på istiden.

Sedan tidigare är det klart att mästarmålvakten Vasilij Kosjetjkin också väljer att tacka nej till VM. I hans fall handlar det om att landslaget redan valt att ta in NHL-målvakterna Anton Chudobin och Sergej Bobrovskij till VM och han inte är intresserad av att åka till Minsk och sitta på läktaren.

Den enda spelaren från Gagarin Cup-mästarna som kommer till VM är Danis Zaripov.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM