Videocenter

VIDEO: Här avgör Rangers – två gånger om

ANNONS

New York Rangers tog vid där man slutade mot Philadelphia och fick den drömstart man hade hoppats på i den andra slutspelsrundan mot Pittsburgh. Blueshirts snodde direkt hemmafördelen efter att matchen avgjorts – två gånger om.
– Det var först långt senare som jag fick reda på att Derick avgjort, säger Benoit Pouliot, som svarade för det andra målet i samma sekvens under övertidsspelet.

Det blev en annorlunda upplösning på det första slutspelsmötet mellan Pittsburgh och New York Rangers. Efter att matchen slutat 2-2 efter ordinarie tid krävdes övertidsspel för att få till ett avgörande. Väl där avgjorde Rangers – två gånger om. Först prickade Derick Brassard in 3-2 i krysset, utan att domarna såg att pucken var inne. Medan Brassard ivrigt vinkade för mål fortsatte spelet och kedjekamraten Benoit Pouliot såg då till att tydliggöra att gästerna avgjort genom att trycka in pucken i nät en andra gång.

Pouliot själv jublade som om han hade avgjort matchen och fick inte reda på att matchen egentligen var slut när han satte pucken förrän långt efter att lugnet lagt sig i Consol Energy Center.
– Det var först långt senare som jag fick reda på att Derick avgjort. Kul för honom, säger Pouliot till TSN och fortsätter:
– Vi spelade bra mot Philly och gjorde det på nytt i kväll. Vi förtjänade det här.

LUNDQVIST ÖVERTYGADE I BORTAKASSEN

Kedjan med Brassard, Pouliot och Mats Zuccarello var, som så många gånger förr den här vintern, också Rangers mest framträdande matchen igenom. Utöver att trion svarade för det avgörande målet öppnade man också målskyttet när Pouliot sköt 1-0 efter fem minuters spel.
– Den kedjan har varit vår jämnaste sedan jul, säger Rangers coach Alain Vigneault.
– De har en bra kemi. De läser av varandra på ett bra sätt, hjälper varandra och…avgjorde matchen två gånger om.

Henrik Lundqvist var i allra högsta grad också en av de avgörande faktorerna i Rangers inledande triumf. Kungen av New York stoppade 34 av 36 skott i gästernas kasse och såg med sitt storspel till att Blueshirts tog matchen till övertid. Den svenske stjärnmålvakten svarade bland annat för en avgörande plockräddning på ett skott från Jevgenij Malkin i slutperioden.

Carl Hagelin visade också framfötterna genom att svara för ett fantastiskt förarbete till gästernas 2-0-mål. Det var således mycket blågult i huvudrollerna när Rangers fick den start man hade drömt om i den andra slutspelsrundan.

Pittsburgh – NY Rangers 2-3 (0-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Pittsburgh:
 Lee Stempniak (2), James Neal (2).
NY Rangers: Benoit Pouliot (3), Brad Richards (3) (Carl Hagelin), Derick Brassard (1).
NY Rangers leder serien med 1-0 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL