VM 2014

Hudlers pik till svenska stjärnan: ”Backlunds klädsmak är hemsk”

ANNONS

Den tjeckiska stjärnan och tillika Calgary-spelaren Jiří Hudler har svarat för en väldigt stark säsong med 54 (17+37) poäng på 75 matcher i NHL. Trots det ratades han av den tjeckiska, numera sparkade, förbundskaptenen Alois Hadamczik inför OS.
– Jag gjorde en bra säsong och trodde att jag skulle få plats i OS-truppen, berättar han för hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Foto: Ronnie Rönnkvist

Jiří Hudler, som säsongen 07/08 vann Stanley Cup med Detroit Red Wings, har de senaste två åren hållit till i Kanada och Calgary Flames. Laget slutade näst sist i Western Conference den gångna säsongen och var aldrig nära att nå slutspel. Med sina 54 poäng var Hudler lagets främsta spelare, men tog ändå ingen plats i Tjeckiens OS-trupp. Den olympiska turneringen blev ett fiasko för Tjeckien, som åkte ut redan i kvartsfinalen mot USA, vilket ledde till att coach Hadamczik fick kliva åt sidan och Vladimir Ruzicka tog över.

Blev du förvånad över att du inte tog någon plats i truppen till OS?
– Ja jag blev förvånad. Jag hade gjort en bra säsong och trodde att jag skulle komma med. Jag trodde att jag hade lyckats spela till mig en plats, men jag tänker inte på det nu, säger Hudler till hockeysverige.se.

”MIKAEL ÄR OMTYCKT AV HELA ORGANISATIONEN”

Trots petningen är han inte arg på sin förre coach Alois Hadamczik, utan ser istället fram emot att få representera Tjeckien i VM.
– Jag har inga ”hard feelings” mot honom, i slutändan är det ändå bara ett spel. Det ska bli kul att spela VM och träffa killarna i laget.  Vi har en bra känsla i truppen, och det kommer några spelare till från NHL och KHL, så vi har en bra chans att vinna, speciellt med en spelare som Jaromír Jágr i laget. Men det kommer bli tufft, säger han.

Liksom Sverige har Tjeckien fått många återbud till VM, både från spelare i den inhemska ligan och från NHL.
– Jag tror att det beror på att många spelare har haft en lång säsong med skador eller så är de slitna. Det handlar inte om att man inte vill spela VM, utan mer om att ifall man ska representera sitt land så ska man kunna ge 100 % och det kan man inte om man är skadad eller sliten.

Till vardags är Hudler lagkamrat med den svenska stjärnan Mikael Backlund i Calgary, som uppskattas mycket av den tjeckiska stjärnan.
– Mikael är en väldigt duktig spelare som alltid spelar med fart och producerar poäng. Han är väldigt omtyckt av hela organisationen och är en toppenkille. Men jag måste säga att hans klädsmak är hemsk. Han tror att den är cool, så vi försöker får ner honom på jorden ibland. Jag ger hans mode 5 av 10 möjliga poäng, skrattar Hudler.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL