SHL

Färjestad värvar poängspruta: ”Ivrig att få spela i den svenska ligan”

ANNONS

Färjestad fortsätter att presentera nya spelare inför kommande säsong. Senast i raden, kanadensaren Luciano Aquino som de senaste säsongerna öst in poäng i EBEL för Dornbirn.
– Jag är ivrig att få komma över och spela i den svenska ligan, jag vet att Färjestad har starka vinnartraditioner och alltid är med i toppen och jag ska jobba hårt för att anpassa mig till den hockey som spelas i den svenska ligan, säger Aquino.

Efter att ha presenterat sex nyförvärv på kort tid presenterade Färjestad ett sjunde på fredagen när man offentliggjorde att man gjort klart med kanadensaren Luciano Aquino, som närmast kommer från spel i EBEL där han har kunnat granskas ingående av nygamle tränaren Tommy Samuelsson de två senaste säsongerna.
– Han är otroligt kvick första tio-femton meterna och kan dessutom snabbt byta åkriktning vilket gör honom väldigt svårtstoppad. Jag vet, jag har stått på andra sidan och försökt få stopp på honom åtta matcher de två senaste åren. Det ska bli väldigt intressant att se honom i SHL, säger Tommy Samuelsson i ett pressmeddelande.

29-åringen är från Kanada men har italiensk bakgrund och har också spelat tre säsonger i den italienska ligan där han var flitig poängplockare i Asiago och Valpellice.

De två senaste säsongerna har han däremot spelat i EBEL för Dornbirn där han varit en av ligans allra bästa offensiva krafter under sina två säsonger. Han kom till klubben när man var nykomlingar i ligan och redan första året vann han poängligan med 71 poäng (17+54) på 52 matcher och i vinter blev han trea bakom John Hughes och Örebros nyförvärv Derek Ryan med 79 poäng (30+49) på 53 matcher.
– Jag är ivrig att få komma över och spela i den svenska ligan, jag vet att Färjestad har starka vinnartraditioner och alltid är med i toppen och jag ska jobba hårt för att anpassa mig till den hockey som spelas i den svenska ligan, säger Luciano Aquino.

I Nordamerika har Aquino inte direkt gjort något större väsen av sig på den större scenen: Han har bara spelat 22 AHL-matcher.
Utöver spel i Österrike och Italien har han gjort en säsong i tyska Ingolstadt mellan sejouren i Italien och Österrike. Då sköt han 23 poäng på 36 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games