Nyheter

Nilstorp vidare i Calder Cup-slutspelet

ANNONS

Cristopher Nilstorp vaktade målet för Texas i nattens match när man tog sig vidare som första lag till kvartsfinal i Calder Cup-slutspelet. Han stoppade 21 skott när man slog Oklahoma City med 4-2 och vann med 4-2 i matcher.

Cristopher Nilstorp är den första svensken att kvalificera sig för kvartsfinal i Calder Cup-slutspelet. Det gjorde han i natt när hans Texas Stars vann med 3-0 i matcher mot Oklahoma City efter att ha vunnit den tredje matchen hemma i Cedar Park utanför Austin med 4-2.

Nilstorp, som delar målvaktsjobbet i klubben med förre juniorstjärnan Jack Campbell, stoppade 21 av 23 skott i matchen.
Han fick bland annat se Anton Lander göra ett av de två målen han släppte in. Målet, som hade assist från Oscar Klefbom, kom i numerärt överläge i mitten av matchen och betydde 1-2.

Texas avgjorde matchen tämligen sent. Med åtta och en halv minut kvar sköt Justin Dowling 3-2-målet.

Missade första chansen att avancera

Ett svensklag som hade chansen att ta sig vidare efter två raka bortasegrar var Grand Rapids som avslutar matchserien mot Abbotsford med upp till tre raka hemmamatcher.
Men i den första av dem lyckades inte de regerande mästarna avgöra, utan förlorade med 1-2 efter att ha haft 1-0 med sig in i sista perioden. Segermålet kom från lillebror Granlund, Markus, med bara minuten kvar.
Mattias Janmark och Mattias Bäckman var poänglösa medan Adam Almqvist fortfarande är saknas efter att ha fått kliva av tidigt i den första matchen lagen emellan.

I Norfolk spelade Max Friberg en av huvudrollerna när hans lag tog ledningen med 2-1 i matcher mot Manchester. Han noterade sin andra slutspelspoäng när han spelade fram Maxime Sauvé till matchens enda mål.
Målet dröjde sin tid och kom först med fem minuter kvar av fjärde perioden.
John Gibson, den amerikanske JVM-hjälten från ifjol, stoppade 35 skott för sin nolla i Norfolks mål.

I övrigt gjorde nattens resultat att Carl Klingbergs St. John via 1-0 mot Albany tog ledningen med 2-1 i matcher i den matchserien, där Adam Larsson, Mattias Tedenby och Alexander Urbom återfinns hos motståndarna.

Fredrik Claesson och hans Binghamton är en match från att bli utslagna efter att ha förlorat med 2-3 efter förlängning mot Wilkes Barre.

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL