Nyheter

Misstagen sänkte Tre Kronor: ”Vi har assist på alla målen”

ANNONS

Tjeckiska spelvändningar och svenska försvarsmissar. Det var ingredienserna som avgjorde Oddset Hockey Games-premiären på Hovet.
– Det var nästan så att vi har assist på alla tre målen, säger Pär Mårts efter 2-3-förlusten mot tjeckerna.

Tjeckisk hockey har genom åren gjort sig känd som den kanske mest kontringsstarka i världen. Det fick Tre Kronor erfara på torsdagen. I premiären av Oddset Hockey Games föll Sverige med 2-3 efter att ha åkt på ett par kontringsmål efter försvarsmisstag.
– Vi själva ställer till det för oss, säger förbundskaptenen Pär Mårts till TV10.
– Det är alldeles för många långa pass bakom oss. Det ska inte hända på den här nivån. Jag tyckte vi hade förberett oss på det här, men det blev för enkelt. Vi har nästan assist på alla tre målen.

Tjeckien tog ledningen redan efter 15 sekunders spel när Jaromír Jágr spelade fram den tidigare Modobacken Tomas Mojzis till 1-0.Kvitteringen lät inte vänta på sig. Joakim Lindström låg bakom Mikael Backlunds 1-1-mål bara två minuter senare.

I den andra perioden slet sig Martin Zatovic loss från Patrik Hersleys bevakning och prickade in 2-1 bakom Anders Nilsson. Magnus Nygren svarade i powerplay med sitt första landslagsmål när han prickade in 2-2 bakom en skymd Alexander Salak.

”DET FINNS BRA INGREDIENSER”

Samme Nygren hamnade på efterkälken när avgörandet föll i tredje perioden. Jakub Petruzalek smög in framför det svenska målet och gjorde 3-2. Sverige skapade ett par heta kvitteringschanser, men hade inte alls samma skärpa i avsluten som sina motståndare. Tjeckien fick in tre puckar på endast tolv skott.

Pär Mårts fann ändå glädjeämnen i spelet.
– Väldigt många försöker, gnuggar och sliter. Jag kan ta förlusten i och med att det är VM. Nu har vi något att gå på. Det finns mycket att jobba på, men det finns även bra ingredienser, säger han men tillägger också att försvarsspelet behöver bli mycket bättre. – De kommer runt oss för enkelt i dag. Forwardsmässigt finns det många lirare, men vi måste göra mål också.

Turneringen fortsätter på lördag när Sverige möter Finland i Globen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games