VM 2014

”Min insats är alldeles för dålig”

ANNONS

Det small bakom Anders Nilsson redan efter 15 sekunder. Den före detta Luleåmålvakten fick allt annat än en bra start på sina VM-förberedelser i Oddset Hockey Games.
– Min insats är alldeles för dålig. Jag är inte nöjd på något sätt. Jag själv måste spela betydligt bättre om vi ska vinna matcher, säger han självkritiskt till hockeysverige.se efter förlusten mot Tjeckien i Oddset Hockey Games.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Foto: Ronnie Rönnkvist

Anders Nilsson fick ingen lätt återkomst till svensk hockey och Tre Kronor. Redan efter 15 sekunder slank 1-0 in och trots att Sverige vann skottstatistiken med 28-12 vann tjeckerna matchen med 3-2.
– Första pucken slank in lite enkelt och den ska jag ha tycker jag nog. Det gäller ändå att hålla fokus och komma in i matchen. Ibland kommer det något sådant mål och då gäller det bara att studsa tillbaka, säger Anders Nilsson till hockeysverige.se efter matchen och fortsätter:
– Det var en ganska svår match att komma in i. Lite typiskt tjeckerna där dom inte tillbringar så mycket tid i vår försvarszon. Tjeckerna kommer mycket på kontringar och därför blir det några frilägen. Det kändes som att när dom fick ett läge så blev det mål.

Upplevde du själv att du kunde gjort något annorlunda på första målet?
– Jag hade lite dålig position och hamnade lite på hälarna. Sedan tycker jag att jag skulle ha andra målet också så jag är inte speciellt nöjd med min insats idag om jag ska vara helt ärlig.

Hur skulle du sammanfatta din match?
– Min insats är alldeles för dålig. Jag är inte nöjd på något sätt. Jag själv måste spela betydligt bättre om vi ska vinna matcher.
– Jag tycker att vi är ett bättre lag än tjeckerna idag och skapar mycket chanser medan dom inte får speciellt mycket farliga lägen. Vi håller bort dom bra både i boxplay och när dom kommer in i zonen. Vi förtjänar att vinna den här matchen, men tyvärr kan jag inte göra dom här räddningarna som behövs för att vi ska vinna idag.

FICK ETT LYFT I NHL

Anders Nilsson har inte spelat på stor rink sedan säsongen 2010/11 med Luleå och vissa problem i omställningen från små till stora rinkar upplevde han.
– Det var lite ovant eftersom det blir ett annat spel. Här blir det lite mera passningar och avvaktande spel och inte lika rakt på mål som i NHL.
– Jag känner väl själv att jag fick tänka lite mer i dag än vad jag normalt sätt vill göra under en match. Sedan kändes det att jag inte spelat match på tre veckor. Det var lite ovant, men ändå så är inte det någon ursäkt. Jag måste spela betydligt bättre än så här.

Du gjorde en väldigt fin avslutning på säsongen i New York Islanders, vad har gjort att du kunnat ta det här steget ytterligare just nu?
– Jag vet egentligen inte, men jag har jobbat på hårt varje dag och försökt jobba på smådetaljer. Sedan fick jag förtroende att spela mycket uppe i NHL och med det förtroendet blev det som att jag växte samtidigt som jag hela tiden fick spela mer matcher.
– Spelet stämde bättre och bättre ju mer jag fick spela. Jag slutade tänka och gick istället in och spelade mitt spel istället. Det kändes bättre ju längre säsongen gick.

Nu får du jobba med Linus Ullmark och Joacim Eriksson, hur har det fungerat så här långt?
– Det är fantastiskt roligt. Jag känner Jocke sedan tidigare. Vi har mött varandra i juniorlagen och i elitserien. Sedan har vi spelat med varandra i juniorlandslagen så vi känner varandra ganska väl. Han är en duktig målvakt och en bra kille vid sidan av. Det ska bli kul att ha Jocke som partner.
– Ullmark har jag inte träffat ännu eftersom han har varit sjuk. Han ansluter imorgon, men han har haft en fantastisk säsong och det ska bli kul att lära känna honom också.

Stefan Lahde.

Stefan Ladhe, målvaktstränare i Tre Kronor tycker precis som Anders Nilsson själv att det var en svår match, men att han kanske borde tagit något av målen.
– Han hade inte speciellt mycket att göra. Dom situationer som det blev mål på är vassa lägen. Någon kan han säkert ta och frågar du honom själv så tycker han säkert att han borde tagit allihop.
– Det är ett bra skott på första målet och sedan är det två frilägen i stort sätt. Han kunde ha fått en roligare start, säger Ladhe till hockeysverige.se.

Hur ser du på Anders Nilsson som målvakt?
– Stor, stabil, modern och har koll både på pucken och spelarna runtomkring sig så han vet vad han gör.

I matchen på lördag är det Joacim Eriksson som kommer att vakta målet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games