Philadelphia

Henke bäst när det gäller: ”Ryggraden i vårt lag”

ANNONS

24 timmar tidigare hade han blivit utbytt efter en instabil insats i Philadelphia. När Henrik Lundqvist ställde sig mellan stolparna i den sjunde och avgörande matchen var han en helt annan målvakt. Genom att stoppa 26 av 27 skott förde han New York Rangers till den andra slutspelsrundan.
– Han är ryggraden i vårt lag av en anledning, säger backen Ryan McDonagh efter 2-1-vinsten mot Philadelphia Flyers.

Serien mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers blev precis så jämn och tuff som förväntat. Lagen hade följts åt genom hela serien och vunnit vartannat möte inför den sjunde och helt avgörande matchen i Madison Square Garden i natt. Den trenden höll i sig ända in i kaklet.

Via två mål i den andra perioden lyckades Rangers dra det längre strået och slå ut Flyers ur slutspelet. Daniel Carcillo, med ett förflutet i Flyers, slog in ledningsmålet tidigt i den andra perioden efter en magisk framspelning av Mats Zuccarello. Därefter skickade Benoit Pouliot in 2-0 och gav Rangers ett övertag man aldrig släppte. Mycket tack vare Henrik Lundqvist.

24 timmar tidigare byttes Lundqvist ut efter att ha släppt in fyra mål på 23 skott i Wells Fargo Center. Nu hade han ominstallerat sitt vinnarpsyke och stoppade 26 av 27 skott för att kunna leda Rangers vidare i slutspelet. Jason Akeson gav visserligen Flyers hopp med ett reduceringsmål tidigt i den tredje perioden, men resten av matchen höll han tätt.

SEGER I FYRA AV FEM AVGÖRANDE SJUNDE MATCHER

– Han visar att han är ryggraden i vårt lag av en anledning, säger backen Ryan McDonagh till nhl.com.
– Han gjorde en del oerhört viktiga räddningar i slutet av matchen. Vi förstår vad han betyder för det här laget och han vet själv vad han betyder. När han är het är han svår att överlista. Han lugnade ned alla med en del viktiga räddningar.

Att Henrik Lundqvist är bäst under press finns det bra statistik på. Nattens match var femte gången han spelade en sjunde och avgörande match i ett Stanley Cup-slutspel. Vid fyra av tillfällena har han gått segrande ut striden och han har i snitt bara släppt in ett mål per match i den typen av matcher.
– Att få möjligheten att spela en sjunde och avgörande match här hemma är väldigt speciellt. Det var så jag resonerade inför den här matchen, säger Lundqvist.
– Jag var extremt besviken efter match sex, men samtidigt upplyft av möjligheten att spela den här matchen. Det är en fantastisk känsla just nu.

I nästa rundan väntar Pittsburgh Penguins, som besegrade Columbus Blue Jackets med 4-2 i matcher i den första rundan.
– Ett riktigt bra lag. De har skicklighet och några av de bästa spelarna i världen, säger Rangers coach Alain Vigneault.

N Y Rangers – Philadelphia 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
N Y Rangers:
Daniel Carcillo (2), Benoit Pouliot (2) (Anton Strålman).
Philadelphia: Jason Akeson (2).
N Y Rangers vidare efter 4-3 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL