Rögle BK

Publikfavoriten lämnar Rögle: ”Jag är sugen på att spela utomlands”

ANNONS

Ständige publikfavoriten Simon Olsson gjorde ingen succé när han bytte Asplöven mot en återkomst till Rögle. På tisdagen blev det spikat att han inte blir kvar i klubben. Nu siktar han utomlands.
– Jag är sugen på att spela utomlands och vill försöka fixa ett sådant kontrakt. Jag kan tänka mig Finland, Österrike, Tyskland… samtidigt som jag inte stänger några dörrar om det dyker upp något intressant i Sverige är min inställning att prova något annat, säger han till hd.se.

Simon Olsson blir publikfavorit var han än dyker upp. Men han blir inte kvar i Rögle efter att ha misslyckats under sin andra sejour i klubben sedan han kom dit i slutet av säsongen för att förstärka laget i jakten på en allsvensk plats. Det blev bara ett mål och en assist i playoff och kvalserien.
– Det var ett helt nytt spelsystem och spelsätt i Rögle. När jag inte levererade på den nivån jag hoppats fick jag mindre speltid och förtroende. Då är det inte lätt att leverera på den nivån jag gjorde i Asplöven. Det låste sig både i huvudet och på banan, säger han till hd.se.

I Asplöven hade Olsson gjort bra med poäng under säsongen innan han lämnade för Rögle. Det blev 32 poäng (9+23) på 47 matcher. En notering i nivå med hans första säsong i Rögle 10/11 som är hans poängmässigt bästa i HockeyAllsvenskan.
– Det är tråkigt. Ängelholm är en grymt bra stad och jag älskar Rögles fans, som har givit mig mycket värme. Men beslutet var ömsesidigt mellan mig och Rögle, säger Olsson.

24-åringen siktar nu på att försöka ta sig utomlands igen. Han spelade utomlands mellan 2006 och 2010 i olika amerikanska och kanadensiska klubbar innan han hamnade i Rögle när han återvände till Sverige.
– Jag är sugen på att spela utomlands och vill försöka fixa ett sådant kontrakt. Jag kan tänka mig Finland, Österrike, Tyskland… samtidigt som jag inte stänger några dörrar om det dyker upp något intressant i Sverige är min inställning att prova något annat.

Utöver Olsson är det även klart att lagets poängkung Kelsey Tessier inte lär bli kvar i klubben. Där har man gett upp av ekonomiska skäl.
– Det han begär i lön har vi inte råd att betala, så vi tittar efter andra alternativ, säger sportchefen Anders ”Masken” Karlsson till tidningen.

Tessier sköt 42 poäng på 52 matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL