SHL

Hon är Hockeygalans senaste nyförvärv

ANNONS

På tisdag klockan 20.00 smäller det. Då är det dags för årets inofficiella hockeygala på C More Sports och CSports.se. Lagom till galapremiären kan Hockeygalan presentera ett prestigefyllt nyförvärv, nämligen Södertälje SK:s tidigare klubbdirektör Maria Andark.
– Jag ska svara för twittrandet under kvällen, avslöjar Andark.

Hon har ett förflutet som kommunikationschef för Stockholmsbörsen. På tisdag kommer hon att sköta kommunikationen med Hockeygalans tittarskara. Maria Andark har fått förtroendet att sköta galans Twitterkonto och hon märker redan nu att intresset för årets begivenhet börjar tillta.
– Det är en stor mestadels positiv respons och det är kul, säger Andark.
– I Sverige verkar vi över lag ha svårt för galor. Vi är dåliga på att ge smicker och dåliga på att ta emot smicker, men jag tycker att det är viktigt att vi lyfter fram positiva prestationer och det här är ett utmärkt tillfälle för det. Att Sanny Lindström startade det här initiativet för två år sedan har gett det en rolig tvist.
– Det finns redan en fotbollsgala och även om hockeyn är mindre är det viktigt att den vågar visa upp sig och hävda sig. I ju fler och ju större sammanhang, desto bättre.

Det var våren 2012 som Sanny Lindström lanserade sin egen Hockeygala på Twitter där han presenterade vinnare av olika SHL-priser. I fjol slog han sig samman med hockeysverige.se och sin blivande arbetsgivare C More och gjorde det till en alternativ tv-sänd gala. På tisdag är det alltså dags för uppföljaren, där Lindström delar ut priser tillsammans med C Mores Björn Oldéen, landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner och hockeysverige.ses chefredaktör Uffe Bodin.

Och vid Twitterspakarna kommer Maria Andark att sitta och multitaska:
– (skratt) Jag vette fanken hur det ska gå till. Jag får väl göra som folk gör mest, sitta med flera skärmar och titta och twittra samtidigt.

FAKTA: HOCKEYGALAN

När? Nu på tisdag 29 april klockan 20.00.
Var? C More Sports och CSports.se.
Hur? Har man inte C More Sports går sändningen enkelt att följa via CSports.se – helt kostnadsfritt. Allt du behöver göra för att få in galan på din dator är att registrera ett konto. Vill du se galan på din iPad/läsplatta eller iPhone/smartphone kan du ladda ned CSports-appen och se galan genom den.
Vilka presenterar galan? Björn Oldéen på C More är programledare. Till sin hjälp har han Sanny Lindström, Valentina Lizana Wallner och Uffe Bodin.
Vilka spelare kan vinna priser? Efter att hockeysverige.ses läsare röstat fram fem kandidater till priserna Årets målvakt, Årets back, Årets forward, Årets MVP och Årets EliteProspect (junior) har en jury på drygt 40 hockeyjournalister och experter röstat fram en vinnare i varje kategori. Dessutom kommer Sanny Lindström att dela ut åtskilliga småpriser.
Här finner ni de nominerade SHL-spelarna i de olika priskategorierna samt juryn: http://www.hockeysverige.se/2014/04/04/alla-de-nominerade-infor-hockeygalan-och-juryn/

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games