Rögle BK

”Jag vet att Rögle har visat intresse”

ANNONS

Troja-Ljungby hade en tung säsong och tvingades lämna Hockeyallsvenskan. Därför är det inte mer än naturligt att klubben tappar flera av sina främsta spelare. Det gäller inte minst målvakten Christoffer Bengtsberg som placeras i Rögle.
– Jag vet att Rögle har visat intresse, säger Bengtsberg till Smålandsposten.

Christoffer Bengtsberg hade trots Troja-Ljungbys svaga säsong ett bra år mellan lagets stolpar. Att han nu kommer att lämna den nyblivna division 1-klubben förefaller vara en självklarhet, men han säger själv att det är med blandade känslor han står inför beslutet att gå vidare i karriären.
– Jag känner å ena sidan en skyldighet och ett ansvar att vara med och föra Troja tillbaka till allsvenskan. Å andra sidan måste jag tänka på vad som är bäst för min del. Jag tycker personligen att jag gjort min bästa allsvenska säsong och att spela i ettan känns som ett steg tillbaka, säger Bengtsberg till Smålandsposten.

Den 24-årige stockholmaren, med ett förflutet i bland annat HV71, Växjö och Mora, hade en räddningsprocent på 91,5 i den allsvenska grundserien innan räddningskvoten sjönk till 89,8 i kvalserien, där Troja läckte betänkligt.

Enligt SMP finns Bengtsberg nu på Rögles radar. Rögle uppges dock även titta på forne juniorlandslagsmannen Stefan Ridderwall.
– Jag vet att Rögle visat intresse och det skulle vara en bra klubb att spela för. Men steget från att prata till att skriva på papper är ofta ganska stort, säger Bengtsberg själv om den skånska klubbens intresse.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games