Nyheter

Ett finskt lyft – Lehtonens storspel ger Dallas hopp

Han kom till spel med en räddningsprocent på darriga 87,0. I natt visade Kari Lehtonen dock att han kan leverera i slutspelstider. Genom att stoppa 37 puckar i den tredje konferenskvarten mot Anaheim Ducks gav han Dallas Stars det lyft som krävdes för att reducera till 1-2 i matcher.

Kari Lehtonens erfarenhet när det gäller slutspelshockey i Nordamerika är synnerligen begränsad. Innan nattens hemmamatch mot Anaheim i American Airlines Center var erfarenheterna heller inte speciellt goda. På fyra matcher hade Lehtonen inkasserat fyra förluster.

Nu bröts dock den negativa trenden bröts. Dallas slog Anaheim med 3-0 efter att Lehtonen stoppat 37 skott och utsetts till matchens första stjärna. Han var inte minst upptagen i den andra perioden när han stoppade 17 puckar efter att Anaheim tryckt på rätt bra.

Lagkaptenen Jamie Benn gav Stars ledningen framspelad av Shawn Horcoff sent i den första perioden. Benn högg på en puck som Hampus Lindholm misslyckats med att få bort och slog in sitt andra slutspelsmål bakom Frederik Andersen. Sent i den andra perioden spädde den ryske rookien Valerij Nitjusjkin på till 2-0 och i den tredje skickade Ryan Garbutt in sitt andra slutspelsmål fram till 3-0.

Matchen innehöll återigen en hel del fysiskt spel. Inte minst från Dallas svenska back Patrik Nemeth som bland annat fick tio minuter för misconduct och kastades ut från matchen efter en liten uppgörelse med Anaheims forward Devante Smith-Pelly. Nemeth spelade 15.39, delade ut tre tacklingar och täckte tre skott i matchen.

I Anaheim spelade Hampus Lindholm 19.23 medan Jakob Silfverberg fick ihop 14.08. Rickard Rakell spelade inte.

Dallas – Anaheim 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)