Philadelphia

47 sekunder avgjorde för Rangers

ANNONS

Hatmötet nummer ett i den första slutspelsrundan motsvarade inte riktigt förväntningarna. New York Rangers spelade stundtals ut Philadelphia, och vann till slut komfortabelt efter ett 47-sekundersryck i den tredje perioden.
– Att göra de två snabba målen vann matchen åt oss, säger matchens gigant Brad Richards.

New York Rangers tog vara på hemmaplansfördelen, och vann den första matchen i den så omtalade serien mot Philadelphia. Trots det var det Philadelphias omtalade back Andrew MacDonald som inledde målskyttet i matchen, redan efter sju minuters spel.

Men då var det roliga slut för Flyers. Norrmannen Mats Zuccarello kvitterade, och det var resultatet inför den tredje perioden. Där blev 47 sekunder  i powerplay avgörande för matchen. 2-1 sköt Brad Richards, och bara 47 sekunder senare var samma Richards med i förarbetet till Derek Stepans 3-1-mål.
– När det är oavgjort inför sista perioden är det väldigt viktigt att göra första målet, för att få momentum i matchen. Nu lyckades vi göra det, vilket var väldigt viktigt. Att vi sen fick ett nytt snabbt mål avgjorde matchen åt oss, säger Richards till nhl.com.

Om Rangers ledande spelare levererade kan man säga att Philadelphias ledande spelare havererade. Stjärnkedjan med Scott Hartnell, Jakub Voráček och Claude Giroux hade sammanlagt två skott på mål i matchen, och kritiserades hårt av Flyers coach Craig Berube.
– Dom producerade inte. Dom sköt inte, dom fick inga puckar på mål, dom hade inga anfall.

Rangers sköt sedermera även 4-1, genom Carl Hagelin. OS-svensken assisterades dessutom av slutspelsdebutanten Jesper Fast. Och Hagelin berömde sina mer rutinerade lagkamrater efter slutspelssegern.
– Richards är en ledare. Han har varit med om det förut. Har man vunnit Stanley Cup får man respekt i omklädningsrummet. Han och Marty (St Louis) har varit jättebra på att förbereda oss vad som väntar.

Henrik Lundqvist hade en ganska lugn dag på kontoret, och stoppade bara 14 skott i 4-1-segern.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM