Växjö Lakers HC

Kritiserad hela säsongen – i kväll var Wallin Färjestads kung

ANNONS

Han kallas överskattad, och sköt bara fyra mål på hela SHL-säsongen. Ett tag tog han inte ens plats i Färjestads laguppställning. Men precis som vanligt klev Rickard Wallin fram när det gällde som mest, och i kväll sköt han klubben till sin 20:e SM-final.
– Jag trodde inte på det här i höstas, men det är skitsamma nu, sa han till Kanal 5.

Efter fem raka bortasegrar i semifinalserien kunde Färjestad säkra en en finalplats om man bröt den trenden i kväll. Men det såg ut som att hemmaplansförbannelsen skulle hålla i sig.

Växjö tog ledningen med 1-0 genom stekheta Robert Rosén, och efter Rickard Wallins kvittering till 1-1 klev Johan Markusson fram och sköt sitt första mål på fem månader när han gav Växjö en ny ledning.

Men Färjestad visade då på nytt att man är – Färjestad. Milan Gulaš kvitterade till 2-2 med 49 sekunder kvar, och tog matchen till förlängning.

”DET BARA SVARTNADE”

Och trots att Växjö hade ett spelmässigt övertag var det Färjestad som vann. Och det var förstås Rickard Wallin som dök upp efter en rörig situation framför mål, och sköt Färjestad till klubbens tjugonde final.
– Jag försöker bara få pucken på mål, och sen svartnade det bara. Det var en skön känsla förstås, sa matchvinnaren och fortsatte:
– Vi visste att det skulle sitta hårt åt i kväll, och vi trodde inte på det här för några månader sedan. Men det är skitsamma nu. Nu är vi där, och nu är det bara att ladda om. För det kommer bli ännu tuffare.

För Sam Hallams Växjö tog säsongen slut på snöpligast tänkbara sätt. Och succétränaren var inte sen att berömma sina banemän.
– Jag vill hylla våra motståndare. Färjestad har gjort det fantastiskt bra rätt igenom, med undantag för femton minuter i match då.
– Men jag tycker vi har gjort en väldigt, väldigt bra säsong.

Färjestad inleder finalserien i Skellefteå på tisdag. Värmlänningarna har hittills vunnit samtliga sex bortamatcher i slutspelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM