SHL

Reinfeldts hyllning: ”En sådan viljeinsats”

ANNONS

Timmy Pettersson fick som lagkapten för Djurgården inte bara ta emot fansens hyllningar. Efter matchen uppvaktades han av statsminister Fredrik Reinfeldt som ville passa på att hylla sitt favoritlag efter SHL-avancemanget.
– Det är klart att jag gärna hyllar en sådan insats, säger Reinfeldt till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (Hockeysverige.se)
Att vara lagkapten för ett vinnande lag är något av det största man kan uppleva. Det märktes om inte annat på Djurgårdens lagkapten Timmy Pettersson efter hans Djurgården blivit klara för spel i SHL till nästa säsong.
– Jag har svårt att klä ord på känslan just nu. Det man känner är en oerhörd stolthet och glädje naturligtvis, men även en ödmjukhet tycker jag inför alla fans och det intresse som finns inom föreningen. Något som har visat sig, inte bara idag, utan hela säsongen har fansen stått med oss och bidragit till en fullsatt arena och en bra stämning.
– Det är mycket blandade känslor, men framför allt glädje och, som jag sa, stolthet.

Att ni går upp är i sig en stor prestation, men hur lyckades ni mobilisera krafterna på det sätt som ni gjorde i kväll mot Västerås?
– Vi lyckades faktiskt fokusera på enbart just den här uppgiften vi hade framför oss idag. Vi hade faktiskt ingen koll alls på vad som hände i Ängelholm för än det var sju minuter kvar där nere och vår match var slut.
– Det är starkt av oss att kunna mobilisera mentalt, stänga ute den andra matchen och bara fokusera på den här matchen. Det var också det som tog oss hela vägen.

Hur skulle du beskriva den här gruppen som du är lagkapten för?
(Pettersson skrattar till då han ser statsminister Fredrik Reinfeldt snällt ställa sig i kö för att få gratulera när hockeysverige.se avslutat intervjun)
– En fantastisk grupp och en homogen grupp som underkastar sig jobbet som krävs för att vinna. Det var även anledningen till att som gjorde att vi rede ut den här stormen vi var under i höstas med det här träsket av oavgjorda matcher som vi gick igenom. Ändå kunde vi resa oss och ta en match i taget och samtidigt underordna oss varandra.

Vilka skruvar skruvade Hasse Särkijärvi på när han kom in som tränare efter Tony Zabel?
– Spelet har inte ändrat så jättemycket, men vi har fått in positiv känsla och det har blivit ett bra drag i gruppen.

Vad händer i kväll?
– Ingen aning

Du kanske får börja med att krama om Sveriges statsminister?
– Det är risk att han blir ganska svettig då, skrattar Timmy Pettersson samtidigt som han får ta emot Fredrik Reinfeldts gratulationer.

Reinfeldt passade inte bara på att hylla Djurgården och Timmy Pettersson:
– Alltså, Marcus Sörensens match och hans kvittering är helt fantastiskt. Det är verkligen ren energi. Det var underbart.
– Det är klart att jag gärna hyllar en sådan insats. Man får ett mål i baken i inledningen. Sedan gör han en sådan här viljeinsats som visar laget att den är i den här riktningen vi ska gå. Han blev också mycket välförtjänt utsedd till matchens lirare.

Blev du orolig när AIK började tappa nere i Ängelholm?
– Ja, när dom tappad till 3-1 och Västerås gjorde 2-6. Då förstod man att det kommer bli lite tajtare.
– Jag tycker att det hedrar Västerås för den match dom gjorde. Man gör det riktigt bra och höll spelet uppe hela matchen och spelade riktigt bra. Sedan är det fantastiskt att AIK tar igen på det sättet som man gjorde, avslutar Sveriges statsminister.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games