SHL

Challes tårar: ”Djurgården betyder så oerhört mycket för mig”

ANNONS

Han stod i båset när Djurgården föll ur elitserien för två år sedan. På måndagskvällen fick Charles Berglund i sin roll som sportchef känna lättnaden och glädjen över att vara tillbaka i svensk ishockeys finrum.
– Djurgården betyder så oerhört mycket för mig, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (Hockeysverige.se)
Challe Berglund debuterade i Djurgården 1987, han har spelat 487 elitseriematcher för klubben och vunnit fem SM-titlar men även som coach stått i båset du man åkte ur elitserien 2012.

Han har varit med om det mesta med Djurgården och när hockeysverige.se träffar honom efter att avancemanget till SHL är klart och han får frågan om vad det betyder att Djurgården är tillbaka i högsta serien brister det hos honom.
– Varje gång jag fått den frågan i kväll börjar jag gråta i stället, säger han med tårar i ögonen och ett stort leende.
– Klart att jag är väldigt glad.

Djurgården har haft en tuff säsong med tränarbyte och inledningsvis en ganska knackig inledning på Hockeyallsvenskan, men att det just varit en tuff serie är inte det som lockar fram dom staka känslorna hos honom.
– Nej, det är det inte. Utan det är att vi får göra det här på det sättet som vi gör det. Alltså, inför hemmapubliken som stöttat oss båda dom här två åren i Hockeyallsvenskan. Men även våra samarbetspartners och allting. Allt sådant gör att det blir speciellt.
– Jag satt uppe i tv- och radiohytterna och följde matchen, där jag brukar sitta… Nu får Nyman duscha, avbryter Challe sig själv medan Stefan Nyman lyfts på starka armar in i duschen.

Berglund fortsätter:
– Jag hade min dator och Viaplay så jag följde nästan mer Rögle mot AIK. Det kändes bra inför tredje perioden med 6-1 för oss och 0-1 nere i Ängelholm. Samtidigt vet jag att Rögle har skickliga spelare så jag befarade att det skulle bli 1-1 där i tredje perioden.
– Trots 1-1 och på det viset AIK krigade så var jag först inte så orolig. Sedan kom 2-1 och 3-1 väldigt snabbt. Samtidigt tappade vi in en puck. Helt plötsligt blev man orolig igen.

”SKA BYGGA VIDARE PÅ STOCKHOLMSIDÉN”

Betydelsen för Djurgården att vara tillbaka i högsta serien försöker Berglund klä ord på så här 20 minuter efter slutsignalen.
– Det betyder otroligt mycket. Vi vet att det var tufft för AIK att vara nere så många år som man var. Det går inte heller att komma ifrån det här med ekonomin, den är jätteviktig i sådana här typer av verksamheter.
– Ekonomin får ett skutt uppåt på alla sätt och vis med tv-pengarna men även med utökade sponsorintäkter etcetera. Det är mycket som spelar in och att vara tillbaka i högsta serien spelar en jätteviktig roll. Det gör också att vi kan bygga vidare på Stockholmsidén vi har med så mycket som möjligt lyfta upp Stockholmsungdomar, ta in dom till hockeygymnasiet och utbilda dom.

Att det är en stor stund för Challe Berglund märks på båda hans rödblanka ögon och hans leende.
– Det betyder oerhört mycket för mig att vi klarade det. Jag var med och åkte ur med Djurgården även om jag bara kom in på slutet det året. Djurgården betyder så oerhört mycket för mig så emotionellt är det oerhört starkt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL