Winnipeg

Bryzgalovs vilda glädje – Minnesota en poäng från slutspel

ANNONS

Ilja Bryzgalov höll nollan för andra matchen i rad och Charlie Coyle sköt enda målet i bortamötet med WInnipeg Jets. Det räckte för att ta Minnesota Wild väldigt nära en säkrad slutspelsplats.

Efter 1-0 i MTS Centre räcker det med en poäng för Wild i nattens hemmamöte med Boston Bruins för att Minnesota ska nå slutspel för andra året i rad.

Ilja Bryzgalov, som bara har släppt in fem mål på sina fem senaste matcher, stoppade 24 skott och noterades för sin fjärde nolla för säsongen. Han motade 20 skott och nollade Pittsburgh Penguins så sent som för två dagar sedan.
– Vad ni fick se i kväll var vad vi har fått se konsekvent, match efter match. Han är väldigt lugn i målet och får en del väldigt svåra räddningar att se enkla ut, säger Wilds coach Mike Yeo om Bryzgalov till nhl.com.

Charlie Coyle prickade in sitt tolfte mål för säsongen tidigt i den andra perioden. Det räckte för att defensivt starka Wild skulle vinna matchen.

I Winnipegs kasse NHL-debuterade Michael Hutchinson med att stoppa 16 av 17 skott. 24-åringen har tidigare tillhört Boston Bruins organisation, men överglänstes av Niklas Svedberg i farmarlaget Providence i fjol och fick leta ny klubbadress i somras.

Carl Klingberg gjorde säsongens första NHL-match i natt – hans första sedan i december 2011. Han blev därmed den 75:e svensken att spela i NHL den här säsongen.

I Minnesota väntar Christian Folin, lagets sena collegerekryt på att spela sin första NHL-match. Debuten kommer troligtvis att ske innan grundserien är över.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL