Videocenter

VIDEO: Dubbeldepp i Ängelholm – ett bittert slut

ANNONS

Två lag – två stora förlorare. Medan det jublades över SHL-avancemang i Stockholm efter Djurgårdens storseger mot Västerås var det desto deppigare i Ängelholm, där både Rögle och AIK såg sina förhoppningar gå i kras.

Rögle hade målskillnadsfördel inför det dramatiska slutet av kvalserien, men det dröjde inte länge innan den var uppäten och glömde. I takt med att Djurgårdsmålen trillade in i Stockholm ersattes hoppet med förtvivlan.

Rögle var fortfarande mållöst inför den tredje perioden och låg under med 0-1 efter Christian Sandbergs powerplay-mål. Men bara 20 sekunder in i slutronden tände hemmalaget till – ordentligt. Christopher Liljewall kvitterade, Mathias Tjärnqvist gjorde 2-1 och Eric Martinsson bombade in 3-1 – och plötsligt var Rögle bara ett ynka mål från avancemang.

Men det visade sig vara ett mål för mycket. I ivern att attackera uppstod blottor hemåt, blottor som AIK utnyttjade skoningslöst. Oscar Ahlström reducerade till till 2-3 och Per Svensson kvitterade till 3-3. Då hjälpte det föga att Simon Olsson blev matchvinnare med sitt 4-3-mål.

Slutsignalen fick och på isen deppade båda lagen. Till hösten möts de igen. Men då i Hockeyallsvenskan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL