Nyheter

Franzén om guldet: ”Vi har en vinnarkultur”

ANNONS

Det var HV71:s andra raka guld. Lagets tredje raka final och deras fjärde raka placering i topp fyra. Ett otroligt facit som grundar sig i…ja, vad grundar det sig i? 
– Vi har en vinnarkultur i J20. Det spelar ingen roll om det kommer in en ny tränare utan det är killarna som för traditionen vidare, säger lyrisk Gustaf Franzén till hockeysverige.se efter guldet.

Tränaren Anders Olsson, som ligger bakom en stor del av HV:s succé på juniorsidan, är inne på samma linje.
– Vi har en vinnarkultur i klubben och i år är det många spelare som har fått känna på A-lagshockey så det är många som är vana vid stora matcher så de blir inte så nervösa. Det skapar en stor trygghet i laget, säger Anders Olsson efter matchen.

En av dem som prövat på A-lagshockey under säsongen är just Gustaf Franzén. I förra årets slutspel såg han till att skjuta HV71 till guld. I år tog han på sig rollen som framspelare när han låg bakom lagets två första mål i finalen. Han menar också att det inte alltid är kvalitén på spelarna som avgör.
– Vi är ett bra lag men i matcher som den här är det inställningen som avgör, säger guldhjälten Franzén.

Men samtidigt som klubben etablerat en vinnarkultur har man sett till att skapa en bra mix av spelare från egna ledet och spelar man värvat in till hockeygymnasiet menar Anders Olsson.
– Vi har rekryterat bra till hockeygymnasiet och sen har vi bra killar som kommer upp underifrån så det blir en bra mix.

– Sen har vi satt klubbrekord i år i och med att fem stycken killar(Kevin Fiala, Erik Andersson, Lawrence Pilut, Axel Eidstedt och Christoffer Törngren) har fått A-lagskontrakt. Det är stort, säger Anders Olsson innan han återgår till firandet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games