Videocenter

VIDEO: Se dundertavlan som kan kosta Phoenix en slutspelsplats

ANNONS

Med Mike Smith på skadelistan har Thomas Greiss fått uppdraget att försöka leda Phoenix till slutspel, en uppgift han i mångt och mycket skött på ett bra sätt. I natt svarade han dock för en av säsongens mest kostsamma tavlor i Coyotes förlust mot Edmonton.
– Det var en dålig puckhantering av mig som kostade oss mycket, säger Sverigebekantingen om sitt ingripande vid Oilers sena kvittering.

Phoenix var på god väg att plocka två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats i NHL:s västra konferens när målvakten Thomas Greiss bjöd på en kostsam jättemiss mot Edmonton. Tysken, med förflutet i Brynäs, gick ut för att stoppa en puck bakom mål, krånglade till det och bjöd Sam Gagner på ett öppet mål fram till en kvittering.
– Pucken studsade på mina skridskor och det var en dålig puckhantering av mig, säger Greiss till nhl.com om misstaget och lägger till:
– Det kostade oss mycket.

 

Kostsamt var precis vad misstaget blev. Detta efter att Edmonton, genom Gagner, säkrat segern i straffläggningen och sett till att Coyotes endast fick med sig en poäng från matchen. Phoenix innehar just nu den sista slutspelsplatsen med endast en poäng till godo på Dallas, detta med två matcher mer spelade. Den tappade poängen mot Oilers kan i det tajta racet således vara skillnaden mellan slutspel och semester så småningom.

I Phoenix noterades Oliver Ekman Larsson för sitt 14:e mål för säsongen när han satte 1-1 i powerplay i den andra perioden. Smålänningen svarade dessutom för en assist till Coyotes andra mål och utsågs till matchens andra stjärna för sin insats.

Den här artikeln handlar om: