Nyheter

”Zäta” gör framsteg – snart redo för träning

ANNONS

Detroit Red Wings slåss som bäst för att försöka ta sig till slutspel. När de återvänder från sin pågående roadtrip nästa vecka kan ett välbekant ansikte göra dem sällskap på träningarna.

Henrik Zetterberg gör framsteg efter sin ryggoperation och förväntas kunna göra sina lagkamrater sällskap på is inom kort.
– Jag vill inte överdriva det här, men vi är förhoppningsfulla att när vi återvänder från matcherna i Buffalo och Pittsburgh, då kan ”Hank” vara redo att börja åka skridskor på något sätt, säger general managern Ken Holland till Detroit News.
– Jag vet inte om han kommer att kunna vara med fullt ut, men vi tror att han kan vara redo.

Henrik Zetterberg har haft problem med ett diskbråck en längre tid. Efter premiären mot Tjeckien i OS i Sotji låste sig ryggen totalt och 33-åringen fick återvända till USA för att operera sig. Förra månaden meddelade Zetterberg att han siktade på en comeback i slutspelet – om Red Wings tar sig dit.

En spelare som däremot inte har någon chans att göra comeback den här säsongen är centern Stephen Weiss. 31-åringen, som kom till Detroit från Florida Panthers som free agent förra sommaren, har drabbats av ett bakslag i rehabiliteringen efter en operation för ett ljumskbråck. Därmed är en tung och medioker säsong över för den välbetalde kanadensaren, som har en årslön på 4,9 miljoner dollar till och med 2018. På 26 matcher gjorde Weiss endast två mål och två assist.

Den här artikeln handlar om: