Nyheter

Linköping till final i J18-SM

ANNONS

Linköping är klara för final I J18-SM efter vinst mot Djurgården med 3-2. Kaptenen Philip Rondahl satte avgörande 3-2 men trots rollen som matchhjälte var det en sansad Rondahl efter matchen. 
– Vi har inte vunnit något än. Vi jublar någon timme sen är det bara att ladda inför finalen, säger matchvinnaren Philip Rondahl till Hockeysverige.se efter matchen.

Inför matchen låg favoritskapet på Djurgården. Laget hade seglat genom serien och kvartfinalen relativt enkelt. Men Linköping hade sett till att scouta Stockholmslaget ordentligt och visste på vilka punkter de skulle trycka.
– Vi visste hur Djurgården spelar och visste att de ville lägga puckarna på djupet men skulle vi spela enkelt och med mycket fart skulle deras backar inte hänga med, säger Rondahl.

En tillknäppt och jämn första period avlöstes av period då Djurgården kunde ta över allt mer. Linköpings målvakt fick slita hårt för att freda det egna målet och efter matchen ville Philip Rondahl hylla lagets puckmotare.
– Jag vill lyfta fram Erik Källgren, vilket jobb han gör. Han håller oss kvar i matchen i andra perioden.

Inför tredje perioden ledde Djurgården med 2-1. Men efter tidig kvittering av Linköping jobbade sig laget in i matchen mer och mer. Med drygt tio minuter kvar av matchen kom så avgörande 2-3 som också blev slutresultatet.
Linköpings tränare Johan Åkerman var nöjd med matchen och ville precis som Rondahl passa på att hylla målvakten Källgren.
– Vi har haft en bra go i laget sista tiden. Vi har fyra kedjor som kan producera och vi har en målvakt som stänger matcherna åt oss.

Nu väntar final mot antingen Frölunda eller Modo och kapten Rondahl vet vem han helst ser som motståndare.
– Vi har mött Frölunda en hel under säsongen så det hade varit en drömfinal. Men det spelar inte så stor roll.

Johan Åkerman var mer reserverad om vilka han helst ser i finalen.
– Det blir antingen pest eller kolera i finalen. Men vi får se vilka det blir och sen ska vi se om vi inte kan ställa till det lite mer.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL