Ottawa

Nilsson radar upp segrar: ”Bra för självförtroendet”

ANNONS

Anders Nilsson sitter på ett utgående kontrakt med New York Islanders. Nu gör han allt i sin makt för att få det förlängt. I natt svarade den tidigare Luleåmålvakten för säsongens kanske bästa NHL-match när han stoppade 35 av 36 skott mot Ottawa Senators.
– Det här är bra för självförtroendet, säger Nilsson efter 2-1-vinsten.

New York Islanders har för det mesta varit en sorglig syn på isen den här säsongen. Efter fjolårets bärgade slutspelsplats tycktes det unga laget vara på väg mot en ljus framtid, men 2013/14 har varit ett tydligt bevis för att klubben fortfarande har en hel del jobb att lägga ned innan man kan börja prata om en vänd trend.

Efter John Tavares säsongsavslutande skada i OS och trade deadline, där kuggar som Thomas Vanek och Andrew MacDonald försvann, har Islanders ställt upp med ett väldigt ungt lag fyllt med 90-talister. En av dessa är målvakten Anders Nilsson som har fått allt mer förtroende efter att konkurrenten Kevin Poulin skeppades till AHL.

Den sista tiden har Nilsson spelat allt bättre och i natt gjorde han sin kanske allra bästa NHL-insats på hela säsongen. I bortamötet med Ottawa Senators lyckades han nämligen mot 35 av 36 skott när det blev vinst med 2-1 för Long Island-laget. Nilsson noterades därmed för sin tredje raka vinst och sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.
– Det är alltid kul att vinna, säger svensken till nhl.com.
– Vi har ett väldigt ungt lag just nu och det är naturligtvis bra för självförtroendet att vinna. Huvudanledningen till att vi gör det är att vi jobbar väldigt hårt. Vi jobbar hårdare än våra motståndare och alla står upp för varandra. Det är därför vi får med oss två poäng från de här jämna matcherna.

Utöver att sakna Tavares kom Islanders i natt till spel utan spelare som Kyle Okposo, Michael Grabner och Lubomir Visnovsky. En av de unga spelarna som klivit fram i de mer etablerade spelarnas frånvaro är Casey Cizikas. Den tidigare JVM-spelaren för Kanada sköt det matchvinnande 2-1-målet mot Ottawa. Ryan Strome hade två assist medan Josh Bailey stod för 1+1. Johan Sundström och John Persson var också ombytta för Islanders.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games