SHL

Kåbergs smärtsamma firande: ”Man känner lättnad”

ANNONS

En puck i skrevet hindrade honom från att fira med resten av laget. Men det hindrade inte Emil Kåberg från att jubla över det nya SHL-kontraktet.
– Just nu känner man bara lättnad, men när det har smält kommer man att vara jävligt nöjd, säger han till hockeysverige.se. 

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Emil Kåberg har täckt sin beskärda del av skott den här säsongen, men det är antagligen få puckar som har träffat lika illa som den som träffade honom under gårdagskvällens match mot Djurgården. Då fick Kåberg nämligen ett skott mitt i det allra heligaste och blev liggande i båset med uppenbart gräsliga smärtor.

Efter 4-2-segern, som innebar förnyat SHL-kontrakt, kallades Örebrospelarna in på Hovets is för att ta emot extra hyllningar från de tillresta supportrarna. Kåberg stannade dock kvar inne omklädningsrummet och när hockeysverige.se får tag på honom står han dubbelvikt av smärta, iklädd endast en handduk.
– Det var ett jäkla snack om din pung i dag, gastar backen Daniel Sondell när han går förbi den milt roade Kåberg i omklädningsrummet.

Trots smärtan kan veterankämpen glädjas över att en säsong av slit har gett utdelning i form av ett nytt SHL-kontrakt.
– Det är ju glädje såklart, men mest lättnad att det är klart. Det är en annan press när man kommer ovanifrån jämfört med i fjol när vi kom som en jätteunderdog och inte hade någon press på oss alls, säger Kåberg.

”VI VAR INTE ALLS BRA I BÖRJAN”

Örebro har mer eller mindre defilerat genom kvalserien och tagit segrar i sex av de åtta matcherna så här långt. Men Kåberg menar att det har varit tuffare än vad tabellen ger sken av.
– Det har varit små marginaler. Vi var inte alls bra i början och hade tur som vann bortamatcherna mot Rögle och Västerås. Vi har inte alltid varit bra, men ändå haft en trupp som har jobbat hårt och blivit bättre och bättre.

Efter att ha spelat i Färjestad under många år är Emil Kåberg van vid att spela under helt andra premisser än de han har upplevt i Örebro under klubbens jungfrufärd i SHL.
– Vi ville etablera oss och hänga kvar. Det har vi gjort nu. Vi ville egentligen göra det utan kvalspel genom att ta oss till Play in. Tyvärr hade vi en för stor dipp där vi förlorade en sju, åtta matcher med uddamålet. Hade vi inte gjort det hade vi nog varit med bra och kunnat ta oss vidare. Nu tycker jag ändå att vi kontrollerar och hanterar pressen bra.

Spelar Emil Kåberg hockey nästa säsong också?
– Det får jag se, det har jag sagt att det ska jag tänka på efter säsongen. Men det är inte omöjligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM