Nyheter

VIDEO: Sågad av experten – då slog Josefson tillbaka

ANNONS

Jacob Josefson har haft en minst sagt frustrerande säsong med New Jersey Devils. I natt såg han ut att få uppleva ännu en tuff match efter ett misstag i den andra perioden. Josefson tog emellertid revansch på sig själv och sköt säsongens första mål i 6-3-vinsten mot Florida Panthers.

Jacob Josefson gjorde säsongens 25:e NHL-match i natt. Det innebär att han har varit petad inte mindre än 50 gånger av New Jersey Devils den här säsongen. Med så pass lite förtroende och dåligt med speltid har det varit synnerligen svårt för ex-djurgårdaren att hitta någon slags rytm i spelet.

I nattens hemmamatch mot Florida Panthers såg det ut som om 23-åringen skulle bjudas på ännu en besvikelse. I den andra perioden misslyckades Josefson med att få pucken ur egen zon och fick se hur Panthers reducerade Devils ledning till 3-4 efter en styrning från Brandon Pirri. Det gjorde medförde en sågning från tv-experten Pierre McGuire i NBC:s sändning.
– Jacob Josefson är en ung spelare i Devils. Han kommer att åka till båset och inte må speciellt bra över vad han just gjorde. Han var för mjuk där, han måste få ut pucken ur zonen, sade McGuire under tv-sändningen.

Men nu fanns det ingen tid för Josefson att gråta över den spillda mjölken. I den tredje perioden tog han rejäl revansch på sig själv genom att döda matchen. I numerärt underläge sköt han ett direktskott på Ryan Carters passning och satte säsongens första mål, tillika hans första NHL-mål på sedan 25 april i fjol.
– ”Carts” åkte ifrån deras försvarare och gjorde merparten av arbetet, säger Josefson till nhl.com.
– Han hade pucken längs sargen och jag skrek efter den. Han tittade upp och slog en perfekt passning till mig och allt jag behövde göra var att träffa målet.

Josefson var inte den enda svensken som fick jubla i natt. Adam Larsson lämnade förvisso matchen poänglös, men slutförde sin första NHL-match sedan i slutet av november och hade närmare 20 minuters speltid.

Stora matchvinnare för Devils var förstakedjan med Jaromír Jágr, Travis Zajac och Ryane Clowe. Trion svarade för elva poäng varav Jágr (1+3) och Zajac (3+1) gjorde fyra vardera och Clowe (1+2) hade tre innan han tvingades lämna matchen med en skada i den andra perioden efter att ha åkt på en hård tackling från Floridas Quinton Howden.

I Devils blev Martin Brodeur utbytt efter att ha släppt in tre mål på nio skott. Cory Schneider stoppade samtliga 13 skott efter att ha ersatt veteranen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch