Winnipeg

Underläge 0-4 – då reste sig Ducks från de döda

Anaheim Ducks var på väg mot en riktigt grisig förlust i hemmamötet med Winnipeg Jets. Halvvägs in i matchen hade gästerna från Kanada gått fram till en 4-0-ledning. Då kom den osannolika vändningen…

Ducks verkligen exploderade under den andra halvan av matchen och gick inte bara ikapp sina gäster. Förlängningen hann bara bli 16 sekunder gammal när nyförvärvet från Dallas Stars, backen Stéphane Robidas sköt segermålet, 5-4, för Ducks.
– Så länge man tror att man kan vinna är man aldrig borta ur en match, säger Ducks coach Bruce Boudreau till nhl.com.
– Det var precis det som hände i natt. Vi var brutalt utspelade i 35 minuter, men när (Nick) Bonino reducerade sent i andra perioden och (Freddie) Andersen gjorde en mäktig räddning 20 sekunder senare, då började vi tro att det var möjligt.

I tredje perioden varvade Ducks upp på varenda cylinder. Ryan Getzlaf och Hampus Lindholm gjorde mål med 70 sekunders differens tidigt i perioden innan Corey Perry satte 4-4 med blott 23 sekunder kvar av perioden.

För unge rookien Lindholm var det hans sjätte NHL-mål för säsongen. Han följde med upp i ett anfall och fiskade upp en målvaktsretur från Ondrej Pavelec som han utnyttjade på allra bäst sätt. 20-åringen från Jonstorp har nu svarat för 27 poäng (6+21) under sin första NHL-säsong.

I Anaheim, som fortfarande slåss med St. Louis om toppseeden i den västra konferense, hade Jakob Silfverberg en assist. Frederik Andersen i kassen stoppade 33 av 37 skott och har segrar i 18 av 25 NHL-matcher för Ducks den här säsongen.