Pittsburgh

Patrick Kane är redan uppsatt på skadelistan. Nu ser han ut att få sällskap av Jonathan Toews. Chicagokaptenen lämnade nattens match mot Pittsburgh med en överkroppsskada efter en tung tackling från backen Brooks Oprik.
– Det är jobbigt att se sin kapten försvinna så där, säger lagkamraten Patrick Sharp efter förlusten.

Chicago Blackhawks åkte på ännu en förlust och drabbades av en annan när man mötte Pittsburgh Penguins på bortais i natt. 1-4 på måltavlan förvärrades av att lagkaptenen Jonathan Toews försvann med en trolig axelskada i den andra perioden.

Matchen hade pågått drygt 13 minuter in i den andra perioden när Toews tacklades hårt in i sargen av Penguins back Brooks Orpik. Chicagokaptenen höll sig för den vänstra axeln när han åkte till båset. Han sågs inte mer på isen under matchen.
– Det var en tung tackling. Man kunde se att han verkligen försökte trycka till honom. Det är jobbigt att se sin kapten försvinna så där, säger Chicagoforwarden Patrick Sharp till nhl.com.

Chicagos coach Joel Quenneville gav ingen noggrannare uppdatering efter matchen, vilket inte heller kan förväntas när det drar ihop sig till slutspel. Från Chicagohåll meddelades dock att man inte tror att skadan är allvarlig. Toews räknas som dag-till-dag och gör nu Patrick Kane och Bryan Bickell sällskap på skadelistan.

I Pittsburgh, som å sin sida saknade Jevgenij Malkin, sköt Sidney Crosby två mål. Han är därmed alldeles på gränsen till att nå 100 poäng för femte gången under sin NHL-karriär. På 75 matcher har Crosby svarat för 36 mål och 63 assist. Han har därmed hela 18 poängs försprång till Anaheims Ryan Getzlaf, som är tvåa i poängligan med 81 poäng.