Nyheter

Han gjorde assistpoäng i var och en av sina tre första NHL-matcher. I natt förlängde Calle Järnkrok sin poängsvit genom att skjuta sitt första NHL-mål i 6-1-vinsten mot Buffalo Sabres.
– Jag älskar hur han spelar, säger Barry Trotz om Järnkrok.

Calle Järnkroks framgångssaga i NHL fortsätter. I natt spelade han sin fjärde NHL-match och passade på att skjuta sitt första mål för Nashville Predators när Buffalo Sabres enkelt avfärdades med 6-1 hemma i Bridgestone Arena.

Järnkroks mål betydde 3-0 i den första perioden och kom bara nio sekunder efter att Viktor Stålberg spelat fram Colin Wilson till 2-0 – Wilsons första mål på 33 matcher. Järnkrok dök in centralt i banan framför målet och tryckte resolut in pucken bakom målvakten Matt Hackett efter förarbete av Gabriel Bourque och Craig Smith.
– En målskytts mål, säger coachen Barry Trotz till The Tennessean.
– Det var bra arbetat av Craig som höll pucken vid liv och sedan av Gabriel som hittade Calle. Han förtjänar allting… Jag älskar hur han spelar.

Järnkrok har noterats för poäng i var och en av sina fyra NHL-matcher sedan han kallades upp från Milwaukee Admirals i AHL. Han hade passningspoäng i var och en av sina tre första matcher och toppade nu det med att göra mål och utses till matchens andra stjärna.

I Nashville sköt backstjärnan Shea Weber två av målen och gick ikapp Erik Karlsson i toppen av backarnas målliga. Båda två har nått 20-målsplatån. Rookien Colton Sissons gjorde liksom Järnkrok sitt första mål i NHL-karriären.

Johan Larsson gjorde sin första NHL-match sedan i början av januari för Buffalo Sabres. Han spelade 18 minuter och hade en assist på finske backen Rasmus Ristolainens tröstmål, men satt även utvisad när Shea Weber sköt 4-0 i powerplay alldeles innan den första periodpausen. Patric Hörnqvist hade för övrigt assistpoäng på det målet.