Videocenter

VIDEO: Här blir Luongo överkörd och skadad

ANNONS

Radek Dvorak bröt in på kassen i full fart och kört rakt över Roberto Luongo. Det tvingade sedermera Luongo att ge upp matchen när Florida Panthers föll med 0-3 mot Carolina Hurricanes.
– Ibland har man lite otur, säger Dvorak som fick matchstraff för överkörningen.

Det var drygt sju minuter kvar av första perioden när det small till. Carolinas veteranforward Radek Dvorak, med totalt nio säsonger bakom sig i Florida, bröt in från höger och åkte rakt in i Roberto Luongo i Floridas kasse. Luongo kastades rakt in i målet och blev liggande på isen, märkbart tagen av kollisionen.

Trots att smällen såg ut att ta illa fullföljde Floridakeepern den första perioden innan han slutligen byttes ut till förmån för Dan Ellis i pausen. Efter matchen fanns det ingen information om hur det var ställt med Luongo.

Dvorak fick matchstraff för sitt agerande. Efter matchen var han mer bitter över att inte kunna spela klart än oroad över Luongos hälsa.
– Jag hade många vänner på läktaren. Det är sådant jag inte kan kontrollera. Naturligtvis vill man avsluta matchen eftersom man vill spela framför familj och vänner, men ibland har man lite otur, säger Dvorak och menar att incidenten med Luongo var en olycka.
– När man har sådan där fart är det omöjligt att stanna. Man behöver bara en liten knuff så åker man rakt in i buren tillsammans med målvakten. Man vill aldrig träffa målvakten, det är det sista man tänker på.

I Carolina sköt tjecken Jiri Tlusty, som var så effektiv förra säsongen, två av målen. Jeff Skinner prickade in det tredje medan målvakten Anton Chudobin stoppade 35 skott och höll nollan för första gången den här säsongen.

Isens enda svensk, Elias Lindholm i Carolina, spelade 14.31, men var poänglös för sjätte matchen i följd.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games