SHL

Rönnqvist tråkiga avslut: ”Det känns bittert”

ANNONS

Finalister i fjol, men i år kom Luleå inte ens förbi kvartsfinalspelet. Nu tar tränaren Jonas Rönnqvist sannolikt avsked från SHL-klubben.
– Jag säger som till alla andra: det kommer att visa sig, säger han om sin framtid till Kanal 9.

Långt in på säsongen kändes Luleå fortfarande som en guldkandidat, men lagom till slutspelet försvann vinnarkänslan över laget. Trots fler tunga offensiva stjärnor i laget har målskyttet varit lagets stora akilleshäl. När kvartsfinalserien mot Växjö tog slut på onsdagen blev Luleå nollat för andra matchen i rad och för totalt tredje gången i serien.
– Jag kan bara konstatera att vi hade alla element som krävdes: två bra målvakter och en bra kombination av kreativitet och hårdhet. Det känns bittert att inte få vinnarhjulet att snurra igen, säger tränaren Jonas Rönnqvist till Kanal 9.

Han är ovillig att gå in på några längre analyser av vad som gick snett för Luleå. I stället väljer han att hylla motståndarna
– En stor anledning till att vi kom till korta är att vi möter ett fantastiskt lag i Växjö. Många har pratat om dem som orutinerade i sådana här sammanhang, men de har nästan 1400 NHL-matcher, massor med slutspelsmatcher och VM- och OS-medaljer. Ledarstaben har gjort ett grymt bra jobb, få ihop grejerna och fattat vad dagens hockey går ut på.

BÄRANDE BACKAR BORTA
När det gäller det egna laget konstaterar han i alla fall att Luleå led av att gå miste om flera av sina bästa backar i serien.
– Jag gillar inte att skylla ifrån mig, men två av våra viktigaste, bärande backar (Johan Fransson och Robin Jonsson) var skadade. Samtidigt fick vi (Daniel) Gunnarsson skadad medan Pavel Skrbek har spelat halvskadad och kanske inte skulle ha spelat i en vanlig seriematch, men vi måste ändå kunna prestera bättre.

Jonas Rönnqvists egen framtid i klubben har varit föremål för en hel del spekulationer under slutspelet. Uppgifter har gjort gällande att han är på väg att lämna klubben. Själv kände han sig inte mogen att lämna något besked efter förlusten.
– Det får ni veta så småningom. Det har varit mycket spekulationer sista tiden, men jag säger som till alla andra: det kommer att visa sig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games