SHL

Halverade poängskörden – får nytt förtroende i HV71

ANNONS

Han halverade sin poängskörd och gick från +13 till -18 i plus- och minusstatistiken. Nu står det ändå klart att Marcus Nilson stannar i HV71. I dag meddelade klubben att man har förlängt hans kontrakt med veteranforwarden.
– ”Mackan” betyder oerhört mycket för laget både på och utanför isen, säger sportchefen Fredrik Stillman.

HV71:s tunga säsong tog slut i Skellefteå förra veckan. Det tidigare topplaget slutade tia i SHL:s grundserie, men lyckades ta sig till kvartsfinal genom att slå ut Leksand i Play-In. Väl där blev det respass efter 1-4 i matcher mot de regerande svenska mästarna.

En av spelarna i HV71 som har haft det tungt under året är Marcus Nilson. 36-åringen upplevde en succéartad första säsong där han gjorde 34 poäng på 53 matcher i en kedja med William Karlsson och Patrik Carlsson. I år har han inte varit i närheten av att komma upp i samma nivå. Nilson gjorde bara fem mål och totalt 17 poäng på 54 matcher.

Men trots att det får den tidigare NHL-spelaren nytt förtroende av HV71. Nu har klubben förlängt hans kontrakt med ett år till.
– ”Mackan” betyder oerhört mycket för laget både på och utanför isen. Precis som laget hade ”Mackan” en tung säsong, men hans ledaregenskaper och vinnarskalle är ovärderliga, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

HV71 har även förlängt kontrakten med tre av lagets yngre förmågor, juniortrion Axel Eidstedt, Christoffer Törngren och Erik Andersson. Backen Eidstedts kontrakt gäller i ett år medan forwardsduon Törngren och Andersson har förlängt med två år vardera.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games